תורשה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

24/12/2014 | 22:05 | מאת: ניטה

אימי חלתה בסרטן השד בגיל 58 ונפטרה בהיותה בת 68. לפני שנה גילו לי סרטן בשד , בגיל 57 ,וכעת גילו לאחותי , אותו סוג סרטן והיא בת 61. (אין יותר נשים במעגל הראשוני). גם אימי וגם אני עשינו את הבדיקה הגנטית ונמצאנו לא נשאיות, לגנים הנבדקים (brca).בכל זאת קשה שלא לחשוד שמדובר בהעברה גנטית שכנראה עדיין לא זוהתה. אני תוהה מה זה אומר לגבי ההעברת המחלה לבנותינו ובאיזה גיל עליהן להתחיל להיבדק.?

27/12/2014 | 20:27 | מאת: אנה גולדברט

ניטה היקרה שלום, על הבנות שלך להתחיל את שגרת הבדיקות שלהן בגיל עשרים. בבדיקה עם כירורג שד הם יבנו את מערך הבדיקות המומלץ עבורם. בברכה ורק בריאות, אנה

מנהל פורום סרטן השד