בחירה בין מכונים אונקולוגיים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

02/10/2001 | 13:22 | מאת: אמירה

אני אמורה להתחיל טיפול כימותרפי ואחר כך הקרנות בשבועות הקרובים. באפשרותי לבחור בין המכון בבית החולים תל-השומר לבין המכון הנמצא בבלינסון. האם קיים הבדל כלשהו בין המכונים הנ"ל מבחינת האיכות והחדשנות של המיכון והטיפול. כיצד אוכל לקבל הערכה מקצועית בנושא זה? כמו כן, אשמח לקבל תגובות מנסיונות אישיים.

03/10/2001 | 10:16 | מאת: רותי

אמירה, אני התייעצתי גם עם ד"ר קאופמן, מנהלת יחידת סרטן השד בתל השומר, וגם עם ד"ר ריזל, המקבילה לה בבלינסון. להפתעתי, כל אחת מהן הציעה תוכנית טיפול שונה: גם מספר טיפולי הכימותרפיה היה שונה, גם האפשרויות של סוג הכימותרפיה, גם אחת חשבה שיש צורך בהקרנות והשניה לא, ועוד הבדלים חשובים. המסקנה שלי היא שכדאי מאד להתייעץ בשני המקומות לפני שאת מתחילה טיפול. זה אמנם מבלבל שמקבלים דעות שונות, אך מצד שני זה מגדיל את אפשרויות הבחירה העומדות בפניך. שיהיה בהצלחה.

09/10/2001 | 00:42 | מאת: רחל

איכפת לך לציין מה בדיוק היתה הבעיה ומה הפתרונות שנתנה כל אחת מן השתיים?

08/10/2001 | 09:58 | מאת: צוות אחת מתשע

אמירה שלום, אין בידנו מידע מספק לגבי השוואה בין המכונים. אנו ממליצות שתבקרי בכל אחד ותתרשמיץ כמו כן מומלץ לבדוק, אפילו טלפונית, מתי ניתן לקבל תור להקרנות. בהצלחה והרבה בריאות,

04/09/2014 | 10:51 | מאת: ליאורה

לאיבחון טריפל נגטיב בפעם שניה בשד הנגדי, הפעם אחרי נתוח הוצע לי טיפול taxol-carboplatin או cmf בניתוח הראשון לפני שנתיים עברתי כימו ac וסבלתי מתופעות לוואי איומות ועל כן לא הסכמתי לחזור לאותו טיפול שוב כפי שהוצע לי אשמח לשמוע עיצה טובה מכם על החומרים שהציעו לי. תודה

מנהל פורום סרטן השד