גנטיקה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/09/2001 | 23:48 | מאת: דבי

אני בת 44 אימי חלתה לפני שנתיים בסרטן השד, היא עברה ניתוח להוצאת הגידול הקרנות ומטופלת בתרופה למניעה, מאז שחלתה אני חיה בתחושה שגם אני עלולהלחלות, שאלתי מה הסיכוי שגם אצלי תתפתח המחלה, והאם ישנה בדיקה שכדאי לעשות?

16/09/2001 | 10:54 | מאת:

דבי שלום, באתר האינטרנט של עמותת אחת מתשע (מדור מידע רפואי/סרטן שד תורשתי) תוכלי לקבל אינפורמיצה אודות סרטן שד וגנטיקה. כתובת האתר: www.onein9.org.il שנה טובה,

16/09/2001 | 13:31 | מאת:

דבי שלום, נשים עם סיפור משפחתי של סרטן השד מדרגה ראשונה כמו אם, שייכות לקבוצת סיכון לחלות במחלה בערך פי 2 במהלך חייהן לעומת נשים ללא סיפור משפחתי של סרטן השד. מומלץ מעקב קליני וממוגרפי במסגרת מרפאת שד. בדיקה גנטית יכולה להגדיר סטטיסטית את סיכויי התחלואה בסרטן השד, טיפול כירורגי מניעתי כגון כריתה של 2 השדיים לא נראית לי קבילה, אלא במקרים יוצאי דופן. טיפול תרופתי מניעתי נמצא כרגע בהערכה קלינית ולאור תוצאותיו ניתן יהיה לשקול בעתיד טיפול זה. בברכת שנה טובה,