ניתוח להסרת גידול

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/05/2001 | 13:36 | מאת: רותי

שלום. צריכה לעבור ניתוח בשבוע הבא ,להסרת גידול סרטני בשד. נאמר לי שבמהלך הניתוח מזריקים חומר רדיו אקטיבי ישירות לגידול. ומלווה בתופעה של מראה כחול. אבקש לדעת מהו החומר ומה מטרתו ותופעותיו. תודה.

04/06/2001 | 12:53 | מאת: פרופ' מרדכי גוטמן

רותי שלום הזרקת חומר הצבע אינו חלק מכריתת הגידול אלא תהליך שמטרתו לברר את מידת המעורבות של בלוטות הלימפה במחלתך. הפעולה נקראת "בדיקת בלוטת הזקיף" ובתהליך מזריקים חומר רדיואקטיבי לתוך הגידול כיממה קודם לניתוח, ובנוסף מזריקים חומר צבע כחול בזמן הניתוח. החומרים הללו מסמנים את בלוטת הלימפה שתיכרת לצורך בדיקה מדוקדקת לנוכחות של תאי גידול. א. אני מניח שהרופא שלך הסביר לך את מטרת הבדיקה במקרה הספציפי שלך. יש לזכור שאם מדובר בסרטן פולשני , הרי שהפעולה אינה מתאימה לכל מקרה. ב. החומר הכחול עצמו הוא חומר מוכר ובטוח, והוא אכן צובע את הרקמות בגוון כחלחל שנעלם מאוחר יותר. יש לזכור שיש מעט תגובות אלרגיות לחומר. בהצלחה, פרופ' גוטמן

12/06/2001 | 14:42 | מאת: רותי

שלום . ראשית תודה על ההסבר המפורט. היום אני כבר מס' 'מים לאחר הניתוח . בניתוח הוסרה בלוטת לימפה אחת אשר נמצאת בבית השחי בנוסף לגידול, בבלוטה לא נמצאו ממצאים. גם שאר הבדיקות שנעשו לפני הניתוח כגון מיפוי עצמות ו CT לא נמצאו ממצאים , אני נמצאת בתקופה של התאוששות ומעט חששות. ברצוני לשאול האם לחוסר בלוטת הלימפה יש השלכות כלשהן.והאם לדעתך אצטרך לעבור טיפולים כלשהם (עדיין לא נפגשתי עם הרופא לאחר הניתוח) ושאלה אחרונה מה סיכוי הריפוי המלא בהתאם למצבי. מודה לך מאוד על הזמן שהקדשת. רותי.

מנהל פורום סרטן השד