תוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  סרטן השד

05/08/2010 | 14:13 | מאת: אור

שלום אימי הייתה חולה בסרטן שד לפני כ-10 שנים. לאחרונה חלה נסיגה בבריאותה אולי עקב מחלת אבי..הופיעו קשיי נשימה במאמץ ואף ירדה במשקל. בדיקות דם אחרונות הראו על כמה מדדים גבוהים מאוד כגון: פרטין ברמה של 2229.7 כשהערך הוא בין 10-120, כמו כן CK קצת גבוה מהנורמה וכך גם GOT ערך גבוהה חריג נוסף קשור ל LDH. מה שנמוך הוא ההמוגלבין שכיום עומד על 10.8 וגם מונוציטים נמוך לימפוציטים גבוה וכו'.. האם ניתן לחשוש לחזרה של המחלה?

לקריאה נוספת והעמקה
05/08/2010 | 22:01 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

אור שלום בנתונים שציינת אין משהו ספציפי שמחשיד לחזרת המחלה. התלונות יותר מכוונות לבעיית לב במיוחד שההמוגלובין נמוך יחסית. מעבר לכך כל תלונה מהסוג שציינת מחייבת גם ברור ביחס למחלת הסרטן ולכן נראה לי 1) בדיקת קרדיולוג ובהתאם להמלצתו אקו לב ומבחן מאמץ 2) סמני סרטן CA 15-3 CEA 3) CT חזה 4) ברור אנמיה על פי הנחיות רפואת המשפחה

06/08/2010 | 06:51 | מאת: אור

אכן גם יש תור לקרדיולוג, משום שזו המחשבה הראשונה שעלתה במוחנו לאור צפצופי הנשימה שארעו. כבר לא יודעת מה יותר גרוע.. גם מחלת לב וגם סרטן גרועים.. השאלה אם לאור הממצאים ניתן לטפל. עברנו תלאות רבות, ולצערי עוברים מכל הכיוונים. מאחלת בריאות לכולם.

מנהל פורום סרטן השד