ממוגרפיה וביופסיה-המשך

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/06/2010 | 17:16 | מאת: רלי

שלום ד"ר.שאלתי שאלה לפני חודשים: "שלום.אני בת 26.אחרי שעשו לי CT חזה(בגלל בעיה אחרת)התגלו לי בלוטות לימפה מוגדולות בבית שחי.שלחו אותי לאולטראסונד וממוגרפיה וזה היה התוצאה: שמאל-תבנית סונוגרפית תקינה,.לא הודגם כול גוש סולדי או ציסטי.בית שחי-בלוטות לימפה פתולוגיות בגודל 1.2,1.8,3 ס"מ-חשוד מאוד לשאת.רושם-בלוטות כמתואר.BIRADS:5.חשוד מאוד לשאת. צד ימין-כנ"ל.רק שבבית שחי רשום:בלוטות לימפה פתלוגיות בגודל 4,1.2 ס"מ -חשוד מאוד לשאת. המלצות:מומלץ TRUCUT BIOPSY תחת סונר לאחת הבלוטות הפתלוגיות. עשיתי את הביופסיה בצד שמאל והיא יצא כך: LEFT AXILLARY LYMPD NODE'TRU CUT BIOPSY -FRAGMENTS OF REACTIVE LYMPH NODE WITH FOCI OF HEMOSIDERIN LADEN MACROPHAGES. מה דעתכם?האם הכול תקין? איך זה שהממוגרפיה יצא לא טוב והביופסיה בסדר? האם צריך להשאר במעקב(יש לי עוד מחלות אחרות)? תודה." וענית לי: " אני לא סומך על תוצאת הTRU CUT מבקש שיוציאו לך בלוטת אחת או שתיים שלימות לצורך קבלת תשובה כמו כן ממליץ על ביצוע MRI שדיים מדובר בחוות דעתי בלבד בברכה דר זילברמן אשמח להתעכן בתוצאות" לאחר מכן בקשתי מה שרשמת לי אך הרןפא סירב.לעומת זאת,הוא נתן לי הפנייה לעשות שוב ביופסיה(כנראה מצד אחר)מיוחדת יותר.הבעיה שאני שמתי לב אח"כ(בגלל ההתרגשות )שזה מאותו צד!ונדמה לי אפילו מאותה בלוטה כמו פעם שעברה.הנה התוצאות: ביופסיה מבית שחי שמאל(TRU CUT) עם אימונוהיסטוכימיה.: CD3 and CD20 positive,cytokeratin negative. Conclusion: The immunostain results support the diagnosis of reactive lymph node. מה דעתך?האם זה תקין?האם בכלל אפשר להיות רגועים אם מדובר על אותה בלוטה או שהביופסיה לא שווה בכלל?

18/06/2010 | 01:02 | מאת: אנה גולדברט

רלי היקרה שלום, אודה לך אם תצייני מי הרופא שענה לך על מנת שאוכל להפנות את השאלה אליו ולא ליועץ אחר. בברכה, אנה

23/06/2010 | 19:00 | מאת: רלי

דר זילברמן

28/06/2010 | 23:39 | מאת: ד"ר משה זילברמן

שלום לך תודה על העדכון אני מבין את התשובה ואני מבין שהבלוטות תגובתיות אני עדין בשלי אינני מסתפק כTRU CUT מבלוטהאלא כל הבלוטה כמו כן חושב שמגיע לך MRI שדיים המשיכי לעדכנני בברכה דר זילברמן

09/07/2010 | 19:05 | מאת: רלי

אתה אולי מקבל באיזור המרכז?במכבי?

מנהל פורום סרטן השד