פרוטזות שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/05/2010 | 00:16 | מאת: הדס הד

לאחרונה עברתי למפקטומי ואני זקוקה לפרוטזת שד. דרושה לי פרוטזה דקה במיוחד (הניתוח היה כאמור חלקי והחזה שלי קטן). הייתי כבר בחנות אחת והם הציעו לי מה שקרוי "פרוטזה משלימה" של חברת אמואנה. היא היתה טיפ-טיפה עבה מדי. שאלותי: 1. האם חברות אחרות מייצרות פרוטזות דקות (מלבד פרוטזה משלימה של אמואנה)? 2. האם כל מי שעברה ניתוח שד זכאית להשתתפות של משרד הבריאות בעלות של פרוטזה + חזיה ראשונה? (בין אם עברה מסטקטומי ובין אם למפקטומי? בין אם מקבלת גמלת זקנה או נכות ובין אם לא? 3. האם מישהי יודעת אם מכבי משתתפים? תודה, הדס054ם54-663090000546630955

03/05/2010 | 14:37 | מאת: עו"ד חמד טל

הדס שלום, לגבי חברות המייצרות פרוטזות, אני מניחה שגולשות האתר תוכלנה לעזור מנסיונן. כמו כן, באתר של "אחת מתשע" ישנה רשימה די גדולה של חנויות לפרוטזות, ואולי זה יוכל לסייע. מבחינת הזכאות - גם מי שעברה למפקטומי תהיה זכאית להשתתפות משרד הבריאות. זה לא חייב להיות מסטקטומי. כמובן, שיש חובה להראות מסמכים רפואיים המעידים על הניתוח. אם תהיה עם זה בעיה, אשמח אם תצרי קשר איתי. אינך צריכה להוכיח שאת מקבלת איזשהי גימלה מהביטוח הלאומי לצורך כך. נושא הגמלות רלוונטי כאשר רוצים לבקש החזר מלא (ההשתתפות של משרד הבריאות אינה מלאה, זהו החזר של עד 75% מהעלות ויש תקרה של 500 ש"ח) על הפרוטזה והחזיה (על החזיה יש החזר עד 75% ויש תקרה 100 ש"ח). במקרים מסוימים, כאשר אשה מתקיימת רק מקצבאות מסוימות של ביטוח לאומי (למשל: גמלת זקנה + גמלת השלמת הכנסה) יינתן ההחזר המלא ממשרד הבריאות. אם אינך משתייכת לאחת האוכלוסיות המתקיימות רק מקצבאות מסוימות של הביטוח הלאומי, יינתן ההחזר החלקי כפי שפירטתי. לגבי "מכבי" - אכן כן, לפי תקנון "מכבי מגן זהב", ויתכן שגם ב"מגן כסף" ישנה השתתפות גם של הקופה, בנוסף על ההחזר של משרד הבריאות, ולא במקומו. באתר שלהם מפורט התקנון, תוכלי למצוא את זה די בקלות. בהצלחה, חמד. 03-6021717 שלוחה 236.

03/05/2010 | 15:16 | מאת: הדס

חמד, המון תודות על אינפורמצית פז. הדס

03/05/2010 | 21:44 | מאת: להדס

יש לי משהו שיכול אולי להתאים לך . אנא השאירי פרטים באתר - אימייל או טלפון כדי ליצור עימך קשר. נוגה

מנהל פורום סרטן השד