טיפולי פוריות וסרטן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

02/08/2009 | 01:09 | מאת: ק

אני אמא לשני ילדים. בראשון נעזרתי באיקקלומין ובשני לאחר מספר טיפולים באיקקלומין עברתל לגונל וכך נכנסתי להריון. לא אובחנה הסיבה לאי הפוריות, אך המחזורים הטבעיים שלי אינם סדירים לחלוטין (אחת לשלושה-ארבעה חודשים). אמי נפטרה בגיל צעיר מסרטן, היא חלתה פעמיים בסרטן השד ובשלישית הסרטן היה בריאות והיא נפטרה. אציין שאמי לא עשתה את בדיקת הבארקה טרם פטירתה וגם אני ללא עשיתי אותה. אני מעוניינת כרגע בילד שלישי ומתלבטת האם להתחיל טיפול באיקקלומין או בגונל. אשמח לתשובה מוסמכת בנדון.

02/08/2009 | 09:28 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב בעקרון מאחר שאימך חלתה למיטב הבנתי בסרטן שד דו צדדי והיא כבר נפטרה יש מקום לשקול לעשות לך בירור גנטי. לשם כך את יכולה לפנות למחלקה לגנטיקה בבית החולים הקרוב אליך. אנחנו מתייחסים היום לטיפולי פוריות כגורם המעלה את הסיכון לסרטן שד. כמובן שהסיכון גבוה יותר ככל שהטיפולים יותר ממושכים וכאשר המינונים גבוהים יותר. את צריכה לעשות ניהול סיכונים בשאלה של הרצון לקבל שוב טיפוליםפ לעומת הסיכון המוגבר לסרטן שד. לדעתי הסיכון יהיה שונה במידה ואת נשאית ולכן כדאיל לחכות לאינפורמציה הזו. בברכה

מנהל פורום סרטן השד