טקסול+לפטיניב תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

10/01/2009 | 09:20 | מאת: דגנית

האם מישהי קיבלה טיפול של שניהם? הייתי רוצה לדעת מתי כפות הידיים והרגליים חוזרות לתחושה בלי כאבים ויובש ואודם ונפיחות. הפנים שלי התנפחו והאדימו ומגרדות ושורפות נתנו לי כדורים ומשחה וזה השתפר אך נשארו לי כתמים חומים בלחיים ומסביב לעיניים וממש אי אפשר להסתובב כך בחוץ. אם מישהי עוברת או עברה תופעות אלו בבקשה לפנות אלי.

לקריאה נוספת והעמקה
10/01/2009 | 20:42 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

דגנית שלום אני מנסה לתת שם לתופעות הלוואי שתיארת וקצת קשה לי. לא ברור לי אם התאור של התחושה, מראה וגרד בפנים קשורות לתופעות אלרגיות, נראה לי שיתכן ואולי לכך ניתן הטיפול שקיבלת. לא ברור לי עם הבעיות בכפות הידיים הוא סנדרום כפות-ידיים-רגליים אשר מחייב הפחתת מינון התרופות או הפסקתן הזמנית או שאת מתארת פגיעה בעצבוב- נוירופתיה מטקסול שמחייבת לפעמים שינוי תרופה. בכל מקרה שינויים בעור-לוקח להם הרבה זמן עד שחולפים. נראה לי שלא ניתן לייעץ מבלי לבדוק אותך ממש, כך שאם הדברים לא חולפים עדיף שתפני שוב לאונקולוג/ית המטפל.

11/01/2009 | 08:09 | מאת: ע

לדגנית אני גם סבלתי מאותן התופעות והייתי מאוד מוטרדת. רוצה להרגיע אותך ולומר לך שכל התופעות עוברות וחולפות , אבל צריך הרבה זמן וסבלנות. לי בכל אופן לא הפסיקו את הטיפול למרות שמצבי היה מאוד קשה. לא יכולתי לתפקד, הציפורנים בידיים וברגליים היו במצב קטסטורופלי, שחורות מאוד,כואבות, כל מכה קטנה הייתה פוצעת לי את הציפורן ברמה מאוד קשה (לכן תיזהרי ותישמרי). הדבר שהכי הטריד אותי שהכתמים הכהים בפנים לא יעברו, אל תדאגי, זה באמת עובר למרות שלא נראה כך! מאחלת לך כל טוב והחלמה מהירה.

מנהל פורום סרטן השד