תחילת טיפול כימותרפי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/12/2008 | 15:04 | מאת: תמי

שלום, אני בת 39. עברתי כריתה מלאה לפני 5 שבועות. בבדיקות נמצא חיובי לרצפטורים ושלילי להרצפטין (בבדיקת פיש). ובשלב זה ידוע שאהיה מטופלת בטמוקסיפן. כרגע ממתינה לאישור קופ"ח לאונקוטייפ, וברור לי שאני עלולה להמתין עוד מס' שבועות לתוצאות. האם לא קיים סיכון בהמשך המתנה ללא טיפול. קראתי שנבדק מחקרית שטיפול כימי יעל יותר אם מקבלים אותו תוך 6 שבועות מהניתוח. כיצד ניתן לזרז את הבדיקה והתשובות?

לקריאה נוספת והעמקה
03/12/2008 | 22:23 | מאת: ד"ר אשר שלמון

שלום לך נכון כי רצוי לקבל את הטיפול הכמותרפי המשלים תוך מספר שבועות מהניתוח, אך את עדין הטווח הזמן הסביר.תשובת אונקוטייפ מגיעה לרוב תוך 10 ימים כך שאת יכולה לצפות לתשובה בשבוע הקרוב שיהיה בהצלחה

04/12/2008 | 09:58 | מאת: עו"ד חמד טל

תמי שלום, תשובתי רלוונטית לעניין הפרוצדורה של הבדיקה. לגבי המתנה ללא טיפול יש להיוועץ ברופא המטפל כמובן, וכן ברופאי הפורום. לגבי קופת חולים, אם האישור מתמהמה את מוזמנת לפנות אלי ואנסה לסייע לך בזירוז הקופה. לגבי עצם הבדיקה - מהרגע שנשלחת הדגימה מהפתולוגיה לבדיקת האונקוטייפ - התוצאה מתקבלת בתוך שבועיים וחצי לכל היותר. ניתן לבקש מהרופא/ה ללחוץ על הפתולוגיה כדי שיסייעו בהעברה מהירה של הדגימה לבדיקה. בכל אופן, אם לדעת הרופא/ה המטפל/ת יש לחץ של זמן את מוזמנת לפנות אלי ואנסה לסייע לך בכל דרך. בברכה, חמד 03-6021717 שלוחה 236.

מנהל פורום סרטן השד