פרושים לתוצאות ביופסיה ראשונה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

10/05/2008 | 21:29 | מאת: רמי

מצ"ב תוצאות ביפסיה ראשונה . האם מישהו יודע לפרש בשפה פשוטה ? בדיקה פתולוגית סוג הפעולה: Histology-11 . חומר הדגימה : רקמה. תאור מאקרוסקופי : 1. קסטה ירוקה. 2. קסטה לבנה. תאור מיקרוסקופי : 1. Right breast biopsy Green cassetta – Breast tissue showing extensive high grade ductal carcinoma in situ with lobular cancerization , caicifications , necrosis AND periductal fibrosis 2. white cassette : Breast tissue showing high grade ductal carcinoma in situ with lobular cancerization . Additional report after calponin AND p63 stains to follow to rule out microinvasion . תאור הבדיקה : ביופסיה סטראוטקטית במחט עבה ומכשיר שאיבת ואקום- MAMMOTOME .

10/05/2008 | 21:55 | מאת: לרמי

לצערי הממצא סרטני-עליכן לגשת לכירוג השד ולאונקולוג להמשך טיפול והתייעצות בהצלחה

10/05/2008 | 22:51 | מאת: לרמי

הי רמי, לפי תיאור הפתולוגיה, ועד שיענו הרופאים, מדובר בממצא טרום סרטני, כלומר שלב מוקדם מאוד של סרטן שד, שנקרא DCIS , שהוא שלב 0, ועם טיפול נכון סיכויי ההחלמה גבוהים ביותר ומתקרבים ל-100%. רציתי לכתוב לך כדי להרגיע מעט לאחר התשובה שקבלת, כי זה הטוב ביותר שאפשר לקבל ברע... בהצלחה ובריאות שלמה.

12/05/2008 | 14:15 | מאת: ד"ר משה זילברמן

שלום לך במילים פשוטות בבדיקת הממוטומיה שביצעת ישנה עדות לתהליך סרטני מסוג לא פולשני כעת צריך לבצע סימון והרחבת איזור הביופסיה ולחכות לתוצאותיה במדה והממצא לא ישדרג את עצמו וישאר כפי שהוא קרוב לודאי שתצטרכי לקבל הקרנות במדה והגידול יהיה פולשני תצטרכי לעמוד בטיפול ניתוחי אחר בברכהוהרבה בריאות דר זילברמן

מנהל פורום סרטן השד