זומרה
דיון מתוך פורום סרטן השד
שבת שלום, בשל גרורות בעצמות אני מקבל טפול הורמונלי + זומרה כבר שלוש שנים ונמצאת ברמיסיה מוחלטת. מה הזמן שלוקחים זומרה? האם ניתן להפסיק ולהמשיך רק בטפול ההורמונלי או לחילופין להוריד באופן שאקבל זומרה אחת לחודשיים? תודה על תשובתכן או תשובתו של הרופא.
זומרה ואת-חתונה קתולית כלומר טיפול לכל החיים מאחלת לך המון שנים טובות ובריאות ושנים רבות עם הזומרה (וזו ברכה,תאמיני לי)
העובדה שאת בנסיגה מוחלטת של המחלה כבר 3 שנים מדברת בעד עצמה. אם הטיפול במחלתך הוכיח את עצמו כל כך היטב, למה "לשחק" בו? סוס מנצח לא מחליפים. (אלא אם יש סבה קריטית). ובינתיים את גם מרוויחה הגנה מאוסטיאופורזיס. תאמיני גם לי, כמו לכותבת הקודמת, מטפלים בך מצויין, תגידי תודה ותקווי להרבה שנים כאלה.
יש לי בעיה עם השיניים. וככל שלוקחים יותר זומרה סיבוכי השיניים מחמירים. הנסיגה במחלה איננה קשורה לזומרה אלא לטפול ההורמונלי.
שלום לך, דניאל. במידה ויש גרורות בעצמות, מקבלים זומרה כל הזמן. יש לציין שבטיפול הזה יש גם תופעות לוואי. אני חושבת שאפשר לחזור למיפוי עצמות, ואם הוא שלילי-ניתן להפסיק את זומרה ולהמשיך בטיפול הורמונלי בלבד. לגבי טיפול כל חודשיים- אין מידה אם זה עוזר באותה מידה כמו שטיפול המקובל של פעם בשלושה שבועות. בברכה וחג שמח.
שלום לך, דניאל. במידה ויש גרורות בעצמות, מקבלים זומרה כל הזמן. יש לציין שבטיפול הזה יש גם תופעות לוואי. אני חושבת שאפשר לחזור למיפוי עצמות, ואם הוא שלילי-ניתן להפסיק את זומרה ולהמשיך בטיפול הורמונלי בלבד. לגבי טיפול כל חודשיים- אין מידע אם זה עוזר באותה מידה כמו שטיפול המקובל של פעם בשלושה שבועות. בברכה וחג שמח.
האם זאת המלצה מקובלת להפסיק זומרה לפי מיפוי עצם?