שאלה לפלסטיקאי-כירורג -שחזור שד סיליקון

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/11/2002 | 20:41 | מאת: הילי

אני לקראת סיום כימוטרפיה אחרי למפקטומי. אחרי שהתברר שאני נשאית של BRCA2 החלטתי לנתח את שני השדים כמניעת הישנות (לפני ובמקום ההקרנות). בהתייעצות ראשונית עם פלסטיקאי הוא המליץ על שתלים שלקוחים משריר הגב. סוג זה של שתלים מפחיד אותי מאחר והוא כרוך בניתוח בגב. אני נוטה לשתלי סיליקון. הרופא אמר ששתלים אלו בעייתים מאחר ויוצרים נמק באיזור הצלקת. שאלתי היא: מהי צורת הניתוח הקלה ביותר בה ההחלמה מהירה ביותר ופחות כואבת? מהם הסיבוכים של שתלי סיליקון? האם הם מומלצים? היכן מושתל הסיליקון- מתחת לשריר או רק מתחת לעור? בתודה.

27/11/2002 | 02:14 | מאת: צוות אחת מתשע

שלום הילי, שאלתך הופנתה לרופא מומחה - כירורג פלסטיקאי לקבלת תשובה. בנוסף לעמותת אחת מתשע יש אתר שכתובתו www.onein9.org.il . כאשר נכנסים לאתר בצד שמאל יש תפריט , כנסי לסעיף מידע, בתוך סעיף יש חלוקה , כנסי בבקשה למידע רפואי, עמוד מידע רפואי מתחלק לפרקים , ישנו פרק על ניתוחים בפרק זה יש סעיף על שיחזור שד. מידע זה יוכל לעזור לך. הפנייה נוספת היא לפורום שבו הצגת את השאלה בעמ' 97 ישנה שאלה לד"ר דין עד אל שנכתבה על ידי יפה ב15.10.02- ותשובתו של ד"ר דין עד אל לשאלה. גם תשובה זו יכולה לסייע לך. בברכה צוות אחת מתשע

28/11/2002 | 11:42 | מאת: ד"ר דין עד-אל

להילי שלום, במקרה שלך לפי התאור הראשוני, יש אפשרות סבירה לשחזור מיידי באמצעות שתלים לאחר כריתת השדיים. בניתוח מכניסים תותובות הקרויות מרחיבי רקמות מתחת לשריר בית החזה. משבועיים לאחר הניתוח מנפחים את התותבות במי מלח עדשמגיעים לנפח הרצוי ובשלב שני מחליפים את התותבות בתותבות קבועות העשויות בד"כ כלל מסיליקון. זה כרוך בניתוח נוסף בהרדמה כללית. שחזור באמצעות תותבות למרות חסרונותיו (גוף זר, עמידות נמוכה להקרנות), הוא השחזור העדיף ובעל ההחלמה הקצרה ביותר במקרה של שחזור ראשוני דו צדדי. בהצלחה ד"ר דין עד-אל

30/11/2002 | 13:50 | מאת: אפרת

דר' עד-אל, מתי משתמשים בשתל זמני שמוחלף מאוחר יותר, כפי שתארת, ומתי משתמשים מלכתחילה בשתל קבוע? אפרת

מנהל פורום סרטן השד