תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/04/2007 | 00:10 | מאת: ג'ני

אני לאחר טיפול כימו שכלל (4- AC ו 12 טיפולי טקסול ) ולפני הקרנות , עליתי במשקל ואני נפוחה בפנים ובבטן כתוצאה מהסטרואידים שקיבלתי . יש לי מס' שאלות : 1 . מתי אמורה לרדת הנפיחות בגוף ובפנים ? 2. מתי תתחיל צמיחת השיער ? 3. כתוצאה מהטקסול הצפורניים השחירו , מה עלי לעשות כעת ? לתשובתכם וייעוצכם אודה !

לקריאה נוספת והעמקה
08/04/2007 | 01:17 | מאת: מירי.ב.

הי ג'ני, לא לדאוג הכל יסתדר לאט, לאט. תסתכלי קצת יותר למטה על תשובה שכתבתי לרותי על תופעות לוואי של הטקסול, תמצאי תשובה מפורטת. לשאלותייך: 1. הנפיחות מהסטרואידים תרד לאט,לאט ברגע שהגוף יפטר מהשפעות התרופה וכל עוד לא תקבלי מינונים אחרים של סטרואידים. 2. צמיחת השיער מתחילה בממוצע כחודש מתום הטיפולים, יש בנות שזה לפני וכמובן כאלה שאחרי. 3. לציפורניים השחורות, מומלץ לטפל בשמן עץ התה האוסטרלי, קונים בקבוקון בניו-פארם עולה כ- 70 ש"ח, למרוח כמה פעמים ביום על הציפורניים בכפות הידיים וכפות הרגליים - מבטיחה לך שתראי את השינוי. ולבסוף, ברכות על סיום הטיפולים, מאחלת לך רק בריאות וחג שמח! מירי.ב.

08/04/2007 | 12:18 | מאת: ג'ני

מירי - תודה לך וחג שמח ! נ.ב : תדעי לך שלמדתי המון ממך בכל התקופה הקשה שעברתי , אשמח לקבל ממך טיפים לטיפולי ההקרנות .

08/04/2007 | 23:46 | מאת: מירי.ב.

הי ג'ני, אני מקווה שלמדת רק את הדברים הטובים כי את הרעים אני לא חושפת בפורום... לגבי ההקרנות, האמת שאני עשיתי את כל מה שהסבירו לי וזה לא היה הרבה ומן הראוי שתדעי שלא צריך לעשות יותר מדי... רק לזרום ולהיות אופטימית כי עוד מעט וזה נגמר ואת אחרי. עברתי הקרנות במרכז דוידוף בבילינסון פ"ת (כי בבי"ח מאיר בכפ"ס אין מכון הקרנות). הייתי מאוד מרוצה מהטיפול ומהצוות הרפואי. הוקרנתי בארבעה שדות (בכמה שדות את תהיי מוקרנת תגלי בסימולציה ולא להתבייש לשאול ולברר כי זה חשוב). זה חשוב רק מהסיבה שאת צריכה לעקוב אחרי שינויים או כויות בעור. אם לא תדעי לאן הקרינה מכוונת יהיה קצת קשה לעקוב. לא קניתי שום משחה מראש כי האחות שקיבלה אותי אמרה לי שהיא עוקבת אחרי ותפגוש אותי 3 פעמים בהמהלך הקרינה (התחלה, אמצע וסוף, בדיוק באותם מועדים גם פגשתי רדיולוג ועשו לי בדיקות דם וכימיה למעקב). במהלך ההקרנות הפיזיקאי בודק את הקואורדינטות ועושים צילומים כדי לוודא שהקרינה מגיעה למקום הנכון ואינה סוטה לרקמות אחרות. עברתי סה"כ 35 הקרנות, 30 ל- 4 שדות (כפי שציינתי) וה- 5 האחרונות לצלקת של הניתוח. היו לי כוויות די עמוקות אבל קיבלתי מהאחות את המשחות הנכונות ואת חומרי החבישה. לא לכל אחת יש כוויות או יותר נכון, לרוב אין. אני מראש מנומשת כך שהיה ברור שאני הולכת לחטוף כוויות. אבל זה לא כאב או שרף או הציק... זה רק נראה רע על העור. להכין: חזיה נוחה 100% בלי עצם, אם החזה קטן אפשר להשתמש בגוזיות. להתקלח בסבון תינוקות בלבד ובמים נעימים ולא חמים מדי. רצוי למרוח להרגעה אלוורה (נטול אלומיניום, ויש להשיג). לפני כל הקרנה לשטוף טוב את האיזור ולא למרוח כלום. לא לחשוף את מקום הקרינה לשמש - זה פשוט מציק כמו ש"נשרפים" בים. לא להשתמש בדיאודורנט, להפגת ריח זיעה אפשר לפדר את המקום באבקת סודה לשתייה, זה מעלים את הריח - אבל שוב לא לפני קרינה. לא להסיר שיער (גם לא גילוח). זאת כל התורה, ממש לא מסובך. מה שאני כן עשיתי ולא הומלץ לי, ב- 3 השבועות המתנה עד לתחילת הקרינה מרחתי שמן נבט חיטה על האיזור שמועד להקרנות, לא יודעת אם זה עזר כי כוויות היו לי בכל מקרה. זהו יקירתי, אם אני יכולה לעזור בכל פרט נוסף אשמח אם תכתבי לי. מאחלת לך שהכל יעבור בקלות. לילה טוב וחג שמח! מירי.ב.

09/04/2007 | 17:13 | מאת: ניני

כדאי לך גם להיכנס לאתר הבא, אחלה כתבות www.tevalife.com http://www.tevalife.com/article.asp?id=סרטן

09/04/2007 | 23:49 | מאת: ד"ר אשר שלמון

שלום 1. הירידה בנפיחות תרד בהדרגה תוך ימים ספורים 2.תוך מספר שבועות 3.כלום, הציפורניים יחלימו לאט. צריך סבלנות

מנהל פורום סרטן השד