ניתוח קריטת שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

08/08/2001 | 10:04 | מאת: רחל

יש לי גוש בשד עם גרורה בכבד שהיום לא רואים בכבד כלום חוץ משריד. האים עלי לבצע ניתוח? חלקי ? מלא? מה קורה בשלב זה עם הכבד? והאם כדי לבצע שיחזור יחד עם הניתוח? בעיניין השיחזור מה האופציות והאים יש סיכונים? תודה מראש.

10/08/2001 | 12:21 | מאת: דר' בן אהרון

רחל שלום, לא ניתן לענות על שאלתך ללא מידע מקיף יותר. לא שכיחה הסתמנות של סרטן שד עם גרורה לכבד בלבד. איך הסיקו כי מדובר אכן בגרורה בכבד, האם הממצא בכבד שהודגם בבדיקות עזר נסוג לאחר טיפול תרופתי כלשהוא? ואם לא, הקטנתו מעלה את השאלה אם אכן מדובר בגרורה. אם אכן מדובר בגרורה , יש לבצע בדיקות על מנת לשלול עירוב גרורתי אחר. סוג הניתוח של כריתת הגידול בשד הוא בין היתר נגזר מהמידע שהזכרתי קודם. ככלל, מדובר בבקרה מקומית של המחלה. בקרה זו ניתן להשיג ע"י ניתוח משמר שד או כריתת כל בלוטת השד, שוב ,הנתונים הקלינים קרי גודל הגידול, נרחבותו, מבנה השד ועוד מנחים את חוות הדעת של הכירורג. לא נותר לי אלא להמליץ לך להתייעץ עם כירורג העוסק בכך. בברכה,

מנהל פורום סרטן השד