טמוקסיפן
דיון מתוך פורום סרטן השד
שלום רב קיבלתי טיפול בטמוקסיפן 20מג.קראתי שזו כבר תרופה מיושנת וכי עדיף לטפל בארימידקס שהוא עם פחות תופעות לוואי.גם המינון הא גבוה למה לא מתחילים עם 10מג?אני פוחדת מקרישים מגלי חום מהשמנה ומבעיות ברירית הרחם. האם עלי ללכת לאונקולוג אחר כדי לקבל את הארימידקס?אני לא מבינה מה השיקול? אודה על תשובות מומחים.
הי רחל, גם אני התחלתי טמוקסיפן לפני חודשיים ודי שותפה לכל החששות שלך אבל זה מה שממומלץ לנשים עם רצפטורים חיוביים מאוד (לאסטרוגן ופרוגסטרון). יש המון מחקרים על התרופה הזאת ויעילותה הוכחה.......כך עדיף לא? את יודעת גם אדריאמיצין חוגגת 30 שנה, עדיין משתמשים בה והוכח שהיא "עובדת". לגבי ארמידקס נותנים אותה אחרי שנתיים וחצי טמוקסיפן (זה המסלול) או לנשים שהרצפטורים חיוביים חלקית (זה מה שאני יודעת). דרך אגב התייעצתי היטב עם שלושה מומחים (2 אונקולוגים ורופא נשים אונקו-גניקולוג) שלושתם היו תמימי דעים לגבי הטמוקסיפן - ואם שניים אומרים לך "אתה שיכור" אז אתה שיכור וכדאי שתאמין. מה שהתכוונתי לומר הוא שאחרי 3 מומחים (שונים שאין קשר בינהם) אני מאמינה שזה הטיפול הכי טוב והכי נכון לי ואין לי יותר שאלות. לגבי רירית הרחם צריך לעקוב ב- US פעמיים בשנה, קרישים ההסתברות היא 5% (שזה כלום זה הרבה פחות מכמות גילויי סרטן השד בשנה) וגלי חום, גם עליהם אפשר להתגבר בהצלחה........אם בכלל יהיו לך, חכי אל תקדימי את המאוחר. והעיקר השמחה והאופטימיות שבלב, שניצחת ואת אחרי הקשה מכל וכעת את פותחת דף חדש בחיים, משודרג והרבה, הרבה יותר טוב. המון בריאות לך ואופטימיות, מירי.ב.
רחל יקרה, לפי הידוע לי, היום ממליצים על שנתיים וחצי טמוקסיפן, ושנתיים וחצי ארימידקס. כל אחת מהתרופות הנ"ל פועלת אחרת, והמחקרים הראו שאחוזי אי- חזרת המחלה בשילוב הנ"ל טובים יותר מאשר טמוקסיפן 5 שנים (מה שהיה נהוג עד לא מזמן). לגבי תופעות הלוואי, גם ארימידקס היא לא "טלית שכולה תכלת", כלל וכלל לא. היא גורמת, במקרים רבים לזרוז אוסטאופורוזיס, ולכאבי פרקים. אני, למשל, נטלתי טמוקסיפן במשך שלוש שנים, היו לי גלי חום בלתי נסבלים, והאונקולוגית המליצה לי על אפקסור שהואיל מאד.(גם למצב-רוח). לפני חודש התחלתי ליטול ארימידקס והאמת היא שאני מאד חוששת, מפני שגם בלעדיו יש לי כאבי פרקים שנותרו כנזק מהכימוטרפיה. כמו שנאמר:"זו נבלה וזו טרפה" אבל אין לנו ברירה . והעיקר לשמור על אופטימיות, ולהנות מהחיים!!! נועה.
נועה שלומות, איזה מזל שקראתי מה שכתבת כאן, כי אני בעיצומו של סבל לא קטן מכאבי פרקים שלא עוזבים אותי. אני מבינה שגם לך יש את זה. אמנם הרופאה שלי אמרה שזה יכול להיות , אך טוב לשמוע שעוד משהו חווה את זה כי זה משגע אותי. זה פשוט עושה לי רע הכאבים האלה.
רחל שלום, התחלתי לקחת את הטמוקסיפן לפני כשלושה חודשים, עם המון חששות כמוך. בעיקר חששתי מהשמנה ונדודי שינה. בינתים אני שמחה לגלות שממש לא קורה כלום. מקוה שימשיך ככה ושגם את תתאכזבי לטובה מהטמוקסי... עינבר
רחל היקרה שלום, באתר של עמותת "אחת מתשע" מוקדשים פרקים לתרופות אלו. להלן הקישור לפרק אודות טמוקסיפן: http://www.onein9.org.il/getfile.asp?file=tamoxifen.doc להלן פרק אודות הארימידקס: http://www.onein9.org.il/getfile.asp?file=arimidex.doc בפרק זה ישנה גם השוואה. מקווה שמידע זה יעזור. בברכה, אנה
שלום לכולם תודה על שלל התגובות.אני רוצה להעיר על כאבי הפרקים שגם לי למרות שלא קיבלתי כימו ורק השבוע התחלתי עם הטמוקסיפן יש כאבי פרקים שהתחילו עוד לפני הניתוח למשל בכתף שמאל יש לי הגבלה בתנועה ובצילום מצאו דלקת בגיד ויש לי שינויים בעמוד שדרה צווארי עוד הרבה לפני גילוי המחלה.יש לי כאבים גם בכף הרגל בעצם שמתחת לבוהן וגם הרגשות של זרמים בידיים (קרפל טונל סינדרום). לדעתי אין לכל זה קשר לסרטן השד פשוט צרוף מקרים.זאת גם הסיבה שאני פוחדת מכל תרופה נוספת כי מספיק מה שיש לי ולא הייתי רוצה תופעות נוספות. אאמץ את התקווה שלא יהיו תופעות כלל נחיה ונראה.אעדכן בהמשך הרבה בריאות לכולן.