הבדל בטפולים
דיון מתוך פורום סרטן השד
הוצע טפול של 4 ca כל שלושה שבועות ולאחר מכן 12 טוקסול והוצע טפול ca 4כל שבועים ולאחר מכן 4 טוקסול כל שבועים וזריקת נופיגן לפי הצורך לפרוטוקול של don dense (מקווה שכתבתי נכון ). לאחר כריתה מלאה ו4 בלוטות נגועות מתוך 20 שהוצעו השאלה הנשאלת מה ההבדל בין הטיפול ומידת היעילות דחוף מאוד ותודה תשובותיך ברורות משאלות בפרום
אמנם הפנית את השאלה לדר עוזיאלי ואני אינני רופאה, אבל אם יורשה לי, אני חייבת "להתערב" מפני שגם לי היתה בדיוק את אותה התלבטות לפני כחצי שנה. למיטב הבנתי ולפי מה שהוסבר לי, ההבדל בין ה- טקסול 12 לבין ה- 4 כל שבועיים הוא במינון. האפקט הוא אותו אפקט בשורה תחתונה. אני לבסוף קיבלתי את ה- DOSE DANCE , כלומר 4 AC כל שבועיים ולאחרמכן 4 טקסול כל שבועיים, אשר מחקרית הוכח כטיפול היעיל ביותר ובעל התגובות הטובות במיוחד לצעירות. מקווה שעזרתי.
שלום לך , לגבי מה רצוי לך איני עונה כמובן מאחר וחסרים פרטים נוספים וזו לא המטרה בתשובות שלי. הסביר מעט על ההבדלים. הטיפול הצפוף כמובן קצר יותר, ויש לכך יתרון. בספרות יש רושם של שיפור ביעילות בטיפול זה. למרות שאין מחקר רנדומלי המעמיד את הטיפולים אחד מול השני.בטיפול הצפוף יש צורך בזריקות לעלות את ספירות הדם אין צורך בהרבה זריקות ואין להן הרבה תופעות לואי יש לעיתים תחושה כמו שפעת.בסה"כ רב הנשים המקבלות טיפול זה עומדות בו בהצלחה.
לדר' ביאטריס שלום רב! ברצוני להתיעץ עימך , בתחילה הוחלט כי אני אעבור 4 טיפולים בAC כל שבועיים ביחד עם נופוגן ולאחר מכן 4 טיפולים בטקסול כל שבועיים , ולאחר מכן ניתוח +הקרנות והתחלת טיפול בהרצפטין לשנה. כרגע אני נמצאת לפני הטיפול השלישי בAC ולפני כשבועיים שינו לי את תכנית הטיפולים והוחלט עפ"י הפרטוקול כי עליי לעבור 4 טיפולים ב AC ללא נופוגן ו- 12 טיפולים בטקסול כל שבוע בצרוף עם ההרצפטין (כל שבוע) במינון נמוך ולאחר מכן ניתוח והקרנות והמשך ההרצפטין למשך שנה(כל שלושה שבועות לאחר הטיפולים הכימותרפיים). אינני רגועה לגבי שינוי הטיפול למרות שהובהר לי כי זהו הפרוטוקול ,אודה לך על תגובתך לגבי שינוי הטיפול. בתודה, מירב.