HER2

דיון מתוך פורום  סרטן השד

11/07/2001 | 14:36 | מאת: מורן

שלום . דר' בן אהרן. אנסה למקד יותר את שאלתי. כיום נותנים לנשים עם סרטן שד לעשות בדיקת HER2 . מה מידת החשיבות של בדיקה זו, האם נתון שלילי של HER2 משמש מדד אם יש צורך לתת טיפול כימוטרפי. תודה ,מורן.

17/07/2001 | 09:33 | מאת: דר' בן אהרון

מורן שלום, מסיבות אישיות תשובתי נדחתה. כחלק מאפיון המחלה ניתן לבדוק את ה"פרופיל" הביולוגי שלה. HER\2 מהווה נדבך חשוב, משום שקיימת תרופה ציטוטוקסית היכולה להינתן בתנאים מסוימים לנשים בהן הגידול מבטא ביתר את האונקוגן. כמותרפיה ניתנת לנשים לפי קריטריונים שונים כמו גיל האשה, גודל הגידול ונגיעות קשרי הלימפה בבית השחי ועוד. העובדה שהגידול אינו מבטא ביתר את האונקוגן אינה מהווה שיקול למתן טיפול כמוטרפי. גם בנשים עם ביטוי יתר של האונקוגן אך בהיעדר קריטריונים אחרים אינה מהווה שיקול , נכון להיום למתן כמוטרפי. הדיעה הרווחת היא כי גידולים המבטאים ביתר את האונקוגן טיבם הביולוגי הוא אגרסיבי יותר. יתכן בעתיד כי נוכחות אונקוגן זה וסמנים אונקוגנים נוספים יגדירו גידול אגרסיבי וישמשו מדד חשוב למתן כמוטרפיה. התרופה היחודית ניתנת היום לחולות שבהן הגידול מבטא ביתר את האונקוגן בשני מצבים: לאחר כשל של הטיפול הכמותרפי או כאשר מחלתן מאובחנת בשלב מתקדם. בברכה,

מנהל פורום סרטן השד