פענוח אם אר איי לאחר המלצה לביופסיה פתוחה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

26/06/2019 | 11:35 | מאת: הלנה

עברתי ביופסיה באמצע אפריל בשד שמאל וגילו atipical ductal hyperplasia והכניסו קליפ סימון. המלצת הכירוגית היתה לעבור ביופסיה פתוחה ולפני כן אם אר איי. תוצאות האם אר איי: נהנה צפוף עם האדרה פיברוגלנדורית בינונית. אין זיהוי של האדרה חשודה ולא מסביב לסימון.. יש,ציסטה ברביע עליון חיצוני בשד שמאל בקוטר 7 ממ שד ימין - מוקד האדרה לא ספציפי בעל אות גבוהה בT2 עם האדרה מתגברת בשלב מאוחר בקוטר כ 4.7 ממ יש אסימטריה קלה בגודל קשריות הלימפה בבית שחי שמאלי שכן הן בולטות יותר. וכתוב שייתכן שזה משני לביופסיה. בסיכום כתוב שהממצאים שפירים. המלצה לחזור לus ממוקד בעוד 3 חודשים לוודא שזה שפיר birds 3. האם לאור זאת ביופסיה פתוחה מומלצת? ומה זה אומר לגבי בלוטות לימפה תודה רבה

הי הלנה. ממצא של ADH (Atypical Ductal Hyperplasia) - מומלץ להוציאו (ביופסיה פתוחה) מכיון שבתוך עד 50% מהדגימות רואים בסופו של דבר או למעשה ממצא שקוראים לו DCIS וזה ממצא טרום סרטני. זו תשובה לחצי מהשאלה שלך. כל מה שמסביב זה רעש רקע. לגבי הבלוטות - כמו שהמליצו - לחזור על US. נשמע שזה לא מדאיג. בהצלחה ובריאות שלמה. מוזמנת לשאול ולהתייעץ - פה לשירותך.

06/07/2019 | 17:08 | מאת: הלנה

שאלה נוספת אפשרי לעשות במצב זה ניתוח להגדלת שדיים? האם דרושים מעבים גם לאחר ביופסיה פתוחה? האם אפשרי לעשות ממוגרפיה עם ניתוח ?

מנהל פורום סרטן השד