ניתוח עקב פיברואדנומה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/03/2019 | 21:12 | מאת: דינה

בתי בת 15 ו3 ח' התגלה אצלה פיברואדנומה בשעה 2 כ 2 ס"ממהפטמה מוגדר היטב בגודל 1.90*1.64ס"מ. מה האפשריות הרפואיות להוצאת הגוש חוץ מהניתוח (לא מעדיפים ניתוח בגלל הצלקת עקב הניתוח)

הי דינה. קודם כל הייתי רוצה לומר שבממדים האלה לא הייתי ממליצה על ניתוח כעת. מקובל לעקוב אחר ההמצא בהתחלה לאחר 3 חדשים ואחכ אחרי חצי שנה ושנה. בכל מקרה יש מקומות שבהם ניתן להוציא ממצא שפיר דרך חתך קטן בגודל של דקירה - ע"י US. בריאות שלמה

23/03/2019 | 13:46 | מאת: דינה

תודה רבה על התשובה , את הניתוח ע"י US איפה אפשר לעשות , כי הרופא אומר שהוא עושה ניתוח עם חתך שמשאיר צלקת ואינני מעוניינת בזה בכלל

בתל השומר (מרכז מירב לבריאות השד) יש מכשיר שניתן לעשות בו הוצאה של ממצא כזה, אבל כפי שציינתי כרגע אין הוריה חד משמעית לניתוח. כמו כן צלקת שתהיה יכולה להיות כמעט נסתרת ומאד אסטטית. במידה ואכן תגיעו לצורך בניתוח.

מנהל פורום סרטן השד