ביופסיה, האם יש סכנה להעברת תאים סרטניים למחזור הדם?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/11/2018 | 16:57 | מאת: אור

בבדיקת ממוגרפיה אולטראסאונד נמצא אזור היפואקוגני בגודל 0.8*0.8*1.8 ס"מ, וציסטה 0.3 ס"מ. הומלצה ביופסיה בהנחיית סונר. האם קיימת סכנה להעברת תאים סרטניים (אם ימצאו כאלה) למחזור הדם. האם אי אפשר להוציא את הגולשים ולשלוח אותם בשלמותם לביופסיה?

שלום אור, לא ציינת את גילך. נשמע שיש צורך בביופסיה, וזה הדבר המקובל בבירור גוש בשד. לאור הנסיון אין חשש מפיזור תאים במהלך הביופסיה. לא מקובל כיום להוציא גוש בשלמותו ולשלוח לביופסיה.

מנהל פורום סרטן השד