מהו גודל החלקיק הקטן ביותר שניתן לראות בבדיקות סיטי מרי בארץ?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

23/11/2018 | 08:07 | מאת: דן

והיכן נמצאים המכשירים המדוייקים ביותר בארץ לפחות אם אפשר מקומות פורמליים כמו בתי חולים וכו ולא מרפאות פרטיותבהכרח. כמו כן האם ישנן בדיקות נוספות כנל ואם כן מה גודל החלקיק הקטן ביותר שניתן לראות בעזרתן מה שם המכשיר והיכן ממוקם המשוכלל ביותר בבקשה לפעמים זה לא הכסף רק בחיים אלא גם חיי אדם במידה ואין תשובות לשאלותיי אשמח אם תפני אותי לפורום מתאים או אולי תוכלי להתייעץ עם קולגות בתחום או להפנות אותח לקולגות שמתמחים בתחום ,תודה. תודה ויום טוב

הי דן, לא הבנתי משאלתך אם אתה מתייחס לבדיקת סיטי או לבדיקת MRI. המכשירים המצויים בארץ כיום הם מהחדשים והמתקדמים ביותר. קשה לומר מה גודל החלקיק הקטן ביותר שניתן לזיהוי מכיון שלא מקיימים דיון על חלקיקים קטנים ולפעמים גם קשה להגדיר ממצא של חצי סמ. לפעמים ממצא של 3-4מ"מ יכול להיות חשוד. הכל לפי ההקשר. אם תרצה דיוק יכול להיות שניתן לשאול בפורום אחר - "גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול" שם נמצאת ד"ר אורית גולן מומחית ברדיולוגיה אבחנתית אולי תוכל להשיב יותר בפירוט

מנהל פורום סרטן השד