גוש לגוש לובורלי והפרשה מוגחלתית מהפטמה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

11/04/2018 | 13:56 | מאת: סיון שרת

עשיתי בדיקת MRI והתגלה גוש לוברולי 0.98 יש לי במשך 4 שנים מוגלה מתוך הפטמה מנה זה אומר

11/04/2018 | 16:16 | מאת: פרופ' דינה לב

היי סיון, יש סיבות מרובות להפרשה מפטמה (הפרשה עכורה צהבהבה יכולה להראות כמו מוגלה אבל אין מדובר בד״כ באמת בזיהום). הגוש שמצאו יכול אולי להסביר את ההפרשה וחובה לברר את מהותו. במקרים רבים מדובר בפפילומה - שהוא ממצא שפיר. בכל מקרה בכדי לברר מקובל לחזור על US מכוון כאשר יודעים עכשיו בדיוק איפה הממצא ואם אכן נראה ניתן לעשות ביופסיה תחת US. אחרת ניתן לבצע ביופסיה תחת MRI. בשלב ראשון חשוב מאד שתתיעצי בהקדם עם כירורג שד. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד