ca 15-3 מוגבר בבדיקה שבוצעה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

09/04/2018 | 16:41 | מאת: רונה

שלום, הופניתי לבדיקה בשל ציסטה הצמודה לשחלה. לאחר התשובה הופניתי לבדיקת סיטי. על פי מה שקראתי בנוגע לבדיקה זו יש קשר לנשים שחלו בסרטן השד, כדי לבדוק על סיכוי לחזרת המחלה וכו'. מה הקשר בין תוצאות אלה לציסטה?

10/04/2018 | 06:14 | מאת: פרופ' דינה לב

הי רונה, CA15.3 הינו סמן חלבוני שרמתו בדם יכולה לעלות משנית למחלות שונות. אמנם עליה ברמת חלבון זה נראית לעיתים בסרטן השד אך הוא אינו ספציפי למחלה זו וניתן לראות עליה ברמתו גם בתהליכים שונים אחרים כולל ציסטות שחלתיות. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד