תשובות בדיקה פתלוגית

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/04/2018 | 22:10 | מאת: אחת

כמה זמן סביר עד שיתקבלו תשובות בדיקה פתולוגית לאחר ניתוח למפקטומי ? האם זה תלוי בזמן שיש למפענח או שיש תהליך שזה צריך לעבור וכרוך בזמן ? (כמו תרבית) האם פגרת הפסח עלולה לעכב את מתן התשובות, בהנחה שהבדיקה נמסר לפני החג ?

04/04/2018 | 17:05 | מאת: פרופ' דינה לב

היי, הזמן שלוקח לקבל תשובה תלוי בפרוצדורה שצריך לעשות לפרפרט בכדי שהפתולוג יוכל להסתכל עליו תחת המיקרוסקופ ובאם יש צורך בצביעות זהו תהליך אף ממושך יותר. בנוסף קיים הפקטור האנושי, הזמן שלוקח לפתולוג לעבור על הבדיקה והעובדה כי יש הרבה בדיקות כאלו שיש לעבור עליהן, מנסיוני בארץ לוקח כעת לפחות כשלושה שבועות לקבל תשובה במקומות רבים וחופשת הפסח בודאי עלולה לעכב את מתן התשובה בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד