למפקטומי + דגימת בלוטת הזקיף

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/04/2018 | 05:18 | מאת: ירדן

אני אמורה לעבור ניתוח כריתה חלקי ודגימה של בלוטת הזקיף. למה אני אמורה לצפות אחרי הניתוח ? כמה זמן החלמה מניתוח כזה וממה עליי להיזהר ? כאבים ? פיזיותרפיה ?? תפרים ?מקלחות ? ובכלל, הן המלצות ההתנהגות לאחר הניתוח? תודה וחג שמח.

03/04/2018 | 11:02 | מאת: פרופ' דינה לב

הי ירדן, שאלותיך חשובות. אני מניחה שהמנתח שלך שוחח עמך והסביר לך על מהלך הניתוח, סיבוכיו האפשריים והמהלך לאחר הניתוח. אם לא, כדאי שתקבעי עמו פגישה שיבהיר את הנקודות האלו. החלמה היא ענין אישי ובהעדר סיבוכים משמעותיים רוב המטופלות מתאוששות מהניתוח הזה די מהר וחוזרות לפעילות מלאה תוך כשבוע שבועיים. יתכן כאב, בד״כ נשלט ע״י משככי כאבים כמו אופטלגין, אדוויל וכו. לא כדאי להרטיב את הצלקת ביממה הראשונה אך לאחר מכן אין בעיה להתרחץ רגיל. פיסיוטרפיה כדאי לעשות כפי שיוסבר לך אחרי הניתוח. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד