חוו"ד כירורג שד לממצאים שניצפו באולטרסאונד שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

31/03/2018 | 23:06 | מאת: התייעצות איך להתייחס לתשובת האולטרסאונד

ביצעתי בדיקת ממוגרפיה ואולטרסאונד שד וגילו לי בשד השמאלי גוש סולידי גוש 1: בשעה 11-12 כ-2 ס"מ מהפיטמה הודגם גוש בגודל 4.10 ס"מ ,ללא שינוי. 2: birads -ממצא שפיר. מה עלי לעשות? הגוש הינו גדול והוא שפיר. האם יש סיכוי שהגוש עוד יגדל? בשנה שעברה עשיתי ממוגרפיה ואולטרסאונד ואז לא היה כלום. האם כדאי להוציאו?

02/04/2018 | 06:04 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, ההמלצה הכי חשובה שיש לי היא שתגשי לכירורג שד. מבלי לדעת עוד פרטים ולבדוק אותך לא אוכל להמליץ לך מה כדאי לעשות בשלב זה. לדבריך הממצא לא היה קיים בבדיקות קודמות אך לפי תיאור הus הממצא ללא שינוי (יתכן וכבר נראה??). להערכתי כדאי לברר גוש של 4 סמ. במיוחד אם הוא גוש חדש בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד