DCIS AND INFILTRATING DUCT CARCINOMA

דיון מתוך פורום  סרטן השד

26/03/2018 | 22:36 | מאת: טליה

אני מבקשת לדעת מהי האדרה פרינכימטית? האם בMRI אפשר לאבחן האדרה פתולוגית 6 BIRADS בודאות לעומת BIRADS 3 למשל.? האם כשמאבחנים האדרה פתולוגית BIRADS 6 הכוונה לDCIS.? האם DCIS נחשב לתאים טרום סרטניים או שזה נחשב סרטן השונה מסרטן INFILTRATING DUCT CARCINOMA אני שואלת כדי להבין לעומק את הפענוח של בדיקת MRI שעברתי לפני שאזמין חוות דעת נוספת בתודה גדולה מראש

28/03/2018 | 05:40 | מאת: פרופ' דינה לב

הי טליה, בMRI ממצאים נראים כהאדרה. האדרה רקמתית (פרנכימטית) לפי המראה שלה יכולה להיות תקינה או פתולוגית והרדיולוג יודע לאבחן בינהן וקובע לממצאים דרגת חשד על פי מדד BIRADS BIRADS3 הינו ממצא שפיר בסבירות גבוהה (מצריך מעקב בד״כ) בעוד BIRADS6 הינו ממצא שכבר הוכח בביופסיה להיות סרטני! DCIS הינו גידול בו תאי סרטן מוגבלים לצינורות החלב בעוד IDC הינו גידול שתאיו כבר פרצו את הצינורית לתוך רקמת השד. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד