קורד וכאבים שבועיים לאחר ניתוח למפקטומי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

23/03/2018 | 12:09 | מאת: מירי

שלום וברכה, לפני שבועיים וחצי עברתי ניתוח למפקטומי להוצאת גידול בשד ובלוטת הזקיף ושלוש קישוריות בבית השחי. יש לי 2 שאלות בבקשה: 1. כשבוע לאחר הניתוח הרגשתי שמשהו מושך לי בבית השחי מעל החתך של הניתוח והרגשתי שם מין מיתר מתוח. המיתר הזה גורם לי שכל תזוזה של היד במספר כיוונים מכאיבה לי, מושכת לי את העור לאורך היד וגם לכיוון הצלעות למטה ובכלל תנועת היד מוגבלת מאד בגלל זה. הייתי בביקורת אצל הקופא כשבועיים אחרי הניתוח והוא אמר לי שזו דלקת כתוצאה מהניתוח ושזה נקרא "קורד", הוא רשם לי כדורים אנטי דלקתיים (אטופן 400) לקחת פעמיים ביום והיה נראה שלא מתרגש מהענין. (אמר שהחתכים נראים בסדר גמור) אני לוקחת את הכדורים כבר חמישה ימים ועדיין לא רואה שיפור. האם אכן התופעה הזו טבעית אחרי הניתוח הזה? האם מדאיג שהכדור לא משפיע? אני מוטרדת מאד מכיון שזה מציק מאד וחוץ מזה אני אמורה "להזדרז" להחלים ולהתחיל כימו. 2. מעבר לזה נשאר לי כאב בכל האיזור שבין השד לבית השחי - לא באיזור החתכים עצמם דווקא (הגידול היה בשד ימין בצד הפנימי באיזור השעה 3) אלא בשטח שמימין לאיזור החתך ועד לבית השחי. האם נעשתה בכלל פרוצדורה באיזור הזה מבפנים בין בלוטת הזקיף לגידול? כל האיזור הזה עדין רגיש מאד וכואב למגע. פשוט הבנתי שאחרי כשבועיים בדר"כ נשים כבר מחלימות ואני רוצה לדעת האם זה נורמלי שעדיין כואב לי. תודה מראש וסליחה על האריכות, שבת שלום, מירי

23/03/2018 | 12:58 | מאת: פרופ' דינה לב

היי מירי, כל מטופלת מחלימה בקצב שלה ואין חוקים ברורים. התופעות שאת מתארת יכולות לקרות לאחר ניתוחי שד ורק הרופא המנתח יוכל לתת לך תשובות במקרה האישי שלך כי הוא היה שם ויודע מה נעשה. הופעת ״קורד״ אכן קורית לעיתים ובהנחה שהכירורג בדק ואינו חושב שיש בעיה אחרת יכול לקחת לו זמן לעבור אבל כדאי שתעשי פיסיוטרפיה כדי שלא תתפתח אצלך כתף קפואה. גם הכאב יכול להיות ״נורמלי״ אחרי ניתוח בשל הצטברות נוזל בשד. בכל מקרה מבלי לבדוק אותך קשה לקבוע ולהמליץ. כדאי שתחזרי לרופא המנתח לבדיקה נוספת. בבריאות, דינה

28/03/2018 | 10:50 | מאת: מירי

תודה על התשובה, נאמר לי ע"י אנשים שמכיוון שהוציאו לי 8 קשרי לימפה, צריך\מומלץ לעשות פיזיו' של לימפה (מעבר לפיזיו' רגיל שהלכתי אתמול בהמלצתך בגלל הקורד- תודה!) האם זה נכון? הכרחי? הפיזיוטרפיסטית אתמול אמרה לי שהיא לא מבינה למה הרופא רשם לי כדורים אנטי דלקתיים לקורד, זה אמור לעבור רק עם פיזיו'. האם זה נכון? האם זו אכן דלקת? שוב תודה וחג שמח! מירי

מנהל פורום סרטן השד