יש לי גוש בשד שאני רוצה לדעת מה זה אומר

דיון מתוך פורום  סרטן השד

18/03/2018 | 12:14 | מאת: נורית

שלום הרופאה שבדקה אותי אמרה שיש גוש בשד עשיתי אולטרסאונד וממוגרפיה וראו את הגוש ושלחו ביופסיה . עכשיו אמרו שזה adh+ fa+radial sclerosing רציתי חדעת מה זה אומר הרופאה אמרה סרטני שגילו אותו בהתחלה וכשהתקשרתי לתל השומר לקבוע mri אמרו לי שזה לא סרטני אשמח להסברים כי אני פוחדת ולא יודעת למי לפנות

19/03/2018 | 06:01 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, התשובה שאת מתארת מתאימה לשינויים פיברוציסטיים שהם ממצאים שפירים ואינם סרטניים! בין השינויים האלו שרשומים אצלך:ADH מראה שינויים תאיים שיכולים להוות גורם סיכון להתפתחות סרטן בהמשך ולאור כך ומכיוון שלעיתים קשה לפתולוג להבדיל בין ADH לבין נגע טרום סרטני וגם בגלל שיש לך גוש מומלצת כריתה של הממצא בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד