אני חולת סרטן שד ימני

דיון מתוך פורום  סרטן השד

28/11/2017 | 19:32 | מאת: איריס בן שלום פריגמן

קיבלתי תוצאות של בדיקת mri והתוצאה אומרת "מחלה שאתית מולטיפוקלית מולטיצנטרית המערבת את מרבית חלקו הליטרי של שד ימין " מה זה אומר?האם זה אומר שזה התפשט גם מחוץ לשד לאיברים אחרים?האם אפשרי שתענו לי לא במייל אלא בדרך אחרת

29/11/2017 | 20:43 | מאת: ד"ר ליאור הלר

איריס שלום, משמעות תוצאת בדיקת ה MRI שכתבת היא שמדובר במספר מוקדים של גידול בחלקו הצידי של שד ימין אבל התהליך ממוקד רק בשד. כחלק מהבירור השגרתי מקובל לבצע בדיקת PET CT כלל גופית. כאמור בדיקת MRI מתייחסת לבדיקת השדיים ובית החזה כך שהתוצאות מתייחסות רק לאזור זה. אנא גשי עם התוצאה לכירורג שד להמשך ברור וטיפול מתאים, בריאות שלמה פרופ ליאור הלר

מנהל פורום סרטן השד