סוגי השחזור לאחר כריתה מלאה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/11/2017 | 08:48 | מאת: א ח ת

האם ניתן לפרט מהם סוגי השחזור הקיימים ומהם היתרונות / חסרונות של כל אחד מהם ? ת ו ד ה.

27/11/2017 | 14:58 | מאת: ד"ר ליאור הלר

שלום רב, את אופציות שחזור השד ניתן לחלק עפ"י: 1. מועד השחזור: ישנו שחזור מיידי - כלומר באותו הניתוח בו מתבצעת הכריתה עצמה מתבצע גם שחזור השד. וישנו שחזור מאוחר- כלומר השחזור מתבצע בניתוח נפרד, לרוב מספר חודשים לאחר הכריתה. באופן כללי ניתן לומר שהמגמה כיום היא לכיוון שחזור מיידי. 2. סוג השחזור: קיימות אופציות מגוונות וביניהן: שתל סיליקון, שחזור עם מותחן רקמות (מזכיר בצורתו שתל אך מצריך ניפוחים חוזרים ומתיחת העור עד להגעה לגודל רצוי ובהמשך בניתוח נוסף בו מוחלף לשתל), שחזור מרקמות גוף עצמוניות (אוטולוגי) כגון בטן, גב ושילוב של כל הנ"ל (שתל+ אוטולוגי). בחירת השחזור מושפעת מסוג הכריתה, הצורך בטיפולים משלימים כמו כימותרפיה, קרינה וכמובן רצון המטופלת. עלייך לגשת באופן אישי לפלסטיקאי מומחה בכדי להתאים את האופציה הטובה עבורך בהתאם ליתרונותיה ולחסרונותיה של כל שיטה. בברכת בריאות שלמה פרופ׳ ליאור הלר

מנהל פורום סרטן השד