שאלה לגבי בדיקת אולטה סאונד שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

10/10/2017 | 21:00 | מאת: אסתי

שלום רב,עשיתי בדיקת אולטרה סאונד שד והממצאים הם הודגמו ציסטות חלקן לא צלולות עד גודל 1.4סנטימטרהגדולה ביותר מודגמת בשעה 1. נמוש. בשעה2כ2סנטימטר מהפיטמה מודגם מבנה היפואקגני מוגדר היטב בגודל 1.4סנטימטר ,ספק סולידי ספק ציסטה לא צלולה. הודגם שתל תקין ללא עדות לדלף בבית השחי אין בלוטות מוגדלות לפני 7שנים עשיתי הגדלת חזה לא היתה בעיה בכל ה7שנים האלה במחזור האחרון הרגשתי גוש קרוב לפיטמה לכן ניגשתי להיבדק אצל רופא כירורג שד והוא הפנה אותי לאולטרה סאונד שד חזרתי אליו עם הממצאים והתשובה ותשובתו היתה שכרגע להיות במעקב בעוד חצי שנה לחזור אליו ולעשות שוב אולטרה סאונד לראות אם יש משהו חריג בגוש הלא צלול חזרתי הביתה מבולבלת וחושבת מחשבות מפחידות האם זה סוג של גידול ? איך אוכל לתפקד חצי שנה בסימן שאלה? אשמח לתשובה תודה

16/10/2017 | 16:18 | מאת: ד"ר ליאור הלר

שלום רב , לפי מה שהודגם בבדיקת האולטרסאונד- רושם כי מדובר בממצאים ציסטיים שפירים, ללא בעיה של קרע\דלף בשתלים. ייתכן והגוש שמיששת בסמוך לפיטמה בעת מחזור הינו ציסטה שקשורה לשינויים הורמונליים . גם ציסטה לא צלולה היא עדיין ציסטה ולא גוש חשוד ולכן מקובל לבצע מעקב בלבד. באם אינך שלמה עם התשובה או שהממצא גדל- ניתן לגשת לחוות דעת נוספת ואף לבצע בדיקת אולטרסאונד חוזרת או MRI בעוד 3 חודשים. אל תגבילי את עצמך מבחינת תפקוד והתנהגי כרגיל, בברכה בריאות שלמה, פרופ' הלר

מנהל פורום סרטן השד