Abraxane במקום טקסול

דיון מתוך פורום  סרטן השד

06/10/2017 | 17:50 | מאת: נעמה

האם התרופה נמצאת בסל? באיזה מקרים מקבלים אותה? הבנתי שאברקסן הוא כמו טקסול אבל בלי התופעות לוואי, אז איך משיגים אותה ומדוע בעצם ממשיכים להשתמש בטקסול בבתי החולים?

06/10/2017 | 19:18 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי, התרופה אינה בסל ודי יקרה. זה לא שאין לה תופעות לוואי, הן פשוט שונות מטקסול. בסרטן שד משתמשים בה בעיקר במחלה גרורתית, לא בשלבים מוקדמים של המחלה. ממשיכים להשתמש בה בעיקר משיקולי עלות. לגבי דרכים להשיג תתייעצי עם אונקולוג שלך - צריך למלא טופס 29ג (תרופה שלא בסל) ולקבל מרשם, ואז לבדוק איפה משיגים ומי מממן...

מנהל פורום סרטן השד