מעקב שיגרתי לפיברואדנומה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

12/09/2017 | 15:15 | מאת: קרן

שלום וברכה , אני בת 33+3 בריאה בד״כ , לפני כמה שנים גיליתי גוש בשד שמאל, עברתי us שם נמצא גוש בגודל 0.7 ס״מ וברור של fna שאת התשובה שלו לא הצלחנו לפענח ביחד עם הרופאים עד היום.. גללי פיברואדנומה עם שינוי בתא, הופנתי לmri אך נקלטתי להריון ועזבתי את כל הבירורים לאחרי הלידה , בזמן ההריון פניתי לרופא בשל שינוי בשד מה שהתברר כרטרקציה (מקווה שכתבתי נכון, הכוונה להתכנסות הפטמה פנימה) אך הוא ייחס את זה להריון וביקש שאחזור כל הus לאחר הלידה , ילדתי וביקרתי שוב אצלו אחרי שנה והגוש גדל לדעתו ל1.5-2 ס״מ.. יש לזה חשיבות ? להבנתי פיברו׳ לא גודלת , הייתי שמחה ל״זריקת הרגעה״ אני ממש מפוחדת והתור לus נקבע רק לעוד חודשיים..

13/09/2017 | 19:52 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

פיברואדנומות בהחלט יכולות לגדול. רטרקציה של פטמה זה מצב שלא אמור להיות, בטח אם זה לא חזר למצב הרגיל אחרי הלידה. אני הייתי מנסה להקדים את התור ל-US (תנסי בסניף אחר של הקופה, או שתציקי באותו הסניף, הרבה פעמים יש ביטולים מהיום למחר). התוצאות ירגיעו אותך יותר ממה שאני יכולה בלי לראות או לבדוק אותך.

13/09/2017 | 20:09 | מאת: קרן

תודה רבה על המענה , הצלחתי להשיג תור לשבוע הבא . ולגבי השקיעת פיטמה זה עבר לגמרי אחרי הלידה .. אופטימיות זה שם המשחק 👍🏼

מנהל פורום סרטן השד