מודאגת בעקבות תוצאות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

20/08/2017 | 19:25 | מאת: דבי

שלום רב, לפני כשישה הימים, יום ב' שעבר עברתי ביופסיה ציטולוגית של השד. הרופאה ראתה באולטראסאונד משהו שחשבה שזו ציסטה ישנה שאגרה בתוכה נוזלים. היא ניקזה את הנוזלים ואמרה לי כי זה לא ממאיר לדעתה וכי היא שמחה בעבורי אך כיוון שהנוזל היה עכור היא תפעל על פי הפרוטוקול ותשלח למעבדה (לשלאתי מה מקור העכירות היא אמרה שכנראה דם - ואלי מדלקת) . במכון בו בוצעה הדיקה נאמר לי כי תשובות תתקבלנה תוך שבועיים, והיום - כעבור פחות משבוע - שישה ימים מאז, קיבלתי מייל שיש תוצאות אך ללא התוצאות. אבקש לדעת האם זה שהתוצאות הקדימו את המועד המשוער זה אינדיקציה לכך שהתוצאה היא חיובית חלילה? לפני כשש שנים עברתי תהליך דומה (הנוזל לא היה עכור לפי מיטב ידיעתי) וזה לקח שבועיים עד שנתקבלו תוצאות. אני אודה מאוד על תשובתך.

20/08/2017 | 19:44 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי, הקדמת התוצאות זו לא אינדיקציה לכלום, אולי פשוט סיימו את זה יותר מהר מהרגיל כי החומר הגיע במועד שהיה רופא זמין לבדוק אותו. זה הזמן לדבר עם הכירורגית ולבקש תשובות כדי להוריד את מפלס החרדה...

20/08/2017 | 20:02 | מאת: דבי

ראשית תודה רבה על תגובתך המהירה. הבעיה היא שהמרפאה סגורה ומהקופה שולחים רק מידע על הגעת התוצאות ולא את התוצאות. סליחה שאני שוב מטרידה אך אני עדיין בחרדה מהתוצאות המוקדמות. אבקש בהזדמנות זו לדעת האם מנסיונך האישי כרופאה בתחום נתקלת בתשובות שליליות גם שישה ימים לאחר הבדיקה (מיום ב' שעבר עד היום - איני יודעת אם זה נחשב שישה או שבעה ימים) - זה פשוט שבוע פחות מהזמן המשוער שנאמר לי וגם שבוע פחות מניסיוני הקודם מלפני שש שנים. זאת ועוד - בשעתו מזכירת המכון אמרה לי כי ככל שלוקח יותר זמן לתוצאות, סימן שטרם עלה ממצא פתלוגי... ולכן יש אפילו יותר מקום לאופטימיות... שוב תודה לך.

22/08/2017 | 09:03 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

אני אונקולוגית בבית חולים ולא כירורגית בקופה, לכן אין לי ניסיון בקבלת תשובות מביופסיות שמבוצעות בקופה. לדעתי לא אמור להיות קשר בין הדברים, אבל אפשר להסביר את הדברם לכאן ולכאן. ותמיד צריך להיות מקום לאופטימיות.

מנהל פורום סרטן השד