בדיקת סמן MSI וסרטן השד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

26/05/2017 | 09:30 | מאת: אירנה

האם ניתן לבצע הבדיקה בקופות החולים ? מה ס"ג עלות של בדיקה כזאת והאם לחולות סרטן השד כדאי לבצעה ? תודה אירנה

27/05/2017 | 10:21 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי, הבדיקה מבוצעת במכונים פתולוגיים בלבד, שנמצאים בבתי חולים. יש גם מכון פתולוגי לקופ"ח מכבי, ולכללית יש מרכז שמבצע בדיקות כאלה (בבית חולים כרמל). בשלב זה הבדיקה לא בסל לגידולי שד ועלותה באופן פרטי סביב 2000 ש"ח. בשלב זה מדובר בממצא מאוד נדיר בגידולי שד, בעיקר בסוג triple-negative. לא מומלץ באופן גורף לכלל החולות. כדאי לשאול אונקולוג מטפל אם רלוונטי.

מנהל פורום סרטן השד