מעבר מטמוקסיפן לארימידקס

דיון מתוך פורום  סרטן השד

12/05/2017 | 11:17 | מאת: לאה

בת 62 מזה שנה מטופלת בטמוקסיפן עם תופעות של גלי חום. הומלץ לשנות טפול לארימידקס. האם יש צורך לחכות זמן כל שהוא לפני לקיחת התרופה החדשה או שהמעבר הוא מיד תודה

16/05/2017 | 22:52 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי אין צורך לחכות, אפשר להתחיל יום אחרי הטמוקסיפן האחרון. אבל אם את רוצה לנוח כמה ימים, זה גם בסדר. טמוקסיפן לא מתפנה כל כך מהר מהגוף, לכן גם יכול להיות שגלי החום יימשכו עוד כמה שבועות אחרי שתפסיקי את הכדורים, זה לא בהכרח אומר שלארימידקס יש את אותן תופעות הלוואי. יחד עם זאת, תופעות הלוואי של ארימידקס, אם תהיינה, יכולות להופיע תוך ימים ספורים מתחילת הטיפול. מקווה שיהיה לך יותר קל, ואם לא, יש עוד כמה אופציות שאפשר לנסות.

17/05/2017 | 14:44 | מאת: לאה

תודה על התשובה בהמשך לכך ובמסגרת המעקב בצעתי בדיקת אולטראסאונד גניקולוגי שהראה רירית רחם מעובה 12.7 עם חללים ציסטיים בתוכה. הודגמה זרימת דם מדופן הרחם הקדמי לרירית הרחם. בדופן שמאלי שרירן עם מוקדים אקוגניים /הסתיידויות. שחלות תקינות. האם זהו מצב מסוכן? מעיד על ממאירות? הגניקולוג נתן לי גם בדיקות מרקרים מהי ההתנהלות בהמשך כרגע הפסקתי טפול בטמוקסיפן ועברתי לארימידקס תודה לאה.

17/05/2017 | 22:38 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

ברוב המקרים אין זה מעיד על ממאירות אלא על שינויים שקורים על רקע הטיפול בטמוקסיפן. סביר להניח שהמרקרים יחזרו תקינים, וגם שבעוד מספר חודשים עובי הרירית יקטן בעקבות הפסקת טמוקסיפן. אם אין דימומים, אין סיבה לעשות בשלב זה בירור פולשני אלא לחזור על בדיקת אולטראסאונד בעוד 2-3 חודשים

19/05/2017 | 07:31 | מאת: לאה

תודה על ההסבר. קצת נרגעתי. שבת שלום.

מנהל פורום סרטן השד