טיפול בקסולייר וסרטן שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/04/2017 | 08:42 | מאת: רונית

שלום, אני סובלת מזה כשנה מאורטיקריה שלא מאוזנת על ידי אנטיהיסטמינים וסטרואידים. הרופא המליץ לי על טיפול בקסולייר. אני קצת חוששת בשל הרקע שלי . חליתי בסרטן שד לפני כ 4 שנים, אני מטופלת בלטרזול ואני בת 60. אשמח לדעתך בהקשר של קסולייר ומחלת הסרטן. אני חוששת כי הבנתי שהקסולייר עובד על מערכת החיסון תודה רונית

26/04/2017 | 23:06 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי, לי אישית אין ניסיון עם התרופה הזו, אבל ממה שראיתי בספרות, אין מניעה לשלב אותה עם לטרוזול. יש לנו לא מעט מטופלות שנוטלות במקביל לטיפול הורמונלי תרופות שמדכאות את מערכת החיסון (בגלל השתלות שעברו / מחלות דלקתיות כרוניות), ואם יש צורך רפואי בתרופות האלה, אז משלבים. זה לא נבדק בשום מחקר, כך שזה רק ההיגיון הרפואי שלי. האם את מטופלת בלטרוזול במשך כל 4 השנים האחרונות? או שהחליפו לך אחרי טמוסקיפן והאורטיקריה התחילה בסמוך להתחלת לטרוזול? כי אם כן, שווה לשקול להחליף את הלטרוזול לאחת התרופות האחרות מאותה משפחה, או אפילו לחזור לטמוקסיפן. תבדקי את זה מול האונקולוג שלך, אולי בסוף לא תזדקקי לקסולייר...

27/04/2017 | 14:50 | מאת: רונית

תודה על התשובה האורטיקריה לא התחילה עם הלטרזול וגם הפסקתי לתקופה מסויימת את הלטרזול כדי לבדוק אם זה הגורם לפריחה אבל לא עבר לי. אבל באופן כללי מי שחלה בסרטן שד , האם מותר לו תרופות לדיכוי מערכת החיסון? זה עלול לגרום למחלה להתפרץ שוב? תודה

מנהל פורום סרטן השד