פילואידס טומור חוזר וחוזר וחוזר

דיון מתוך פורום  סרטן השד

09/04/2017 | 00:13 | מאת: מודאגת40

בשנת 2013 הופיע הגוש הראשון,לאחר ביופסיה - פילואידס טומור 5.5 ס"מ בדרגת ביניים..בוצע למפקטומי עם שוליים נקיים...לאחר 11 חודשים בביקורת us התגלה עוד גוש..שוב פילואידס בגודל 1.6 ס"מ שוב בוצע למפקטומי...לאחר 4 חודשים..הרגשתי שוב גוש..בביופסיה - שוב פילואידס בגודל כמעט 7 ס"מ - הוחלט על כריתה נרחבת- בוצע ניתוח אונקופלסטי שקצת הסתבך - הפיטמה לא נקלטה...אבל הובטח לי שהפעם מכיוון שבוצעה כריתה נרחבת כולל שוליים מרוחקים - זה לא יחזור (לציין שלאחר כמה חודשים בוצע ניתוח התאמת שד ימין לשד שמאל) ובכן..לפני שבועיים שוב מרגישה גוש..בוצעה ביופסיה - שוב פילואידס! כרגע בגודל 1 ס"מ אך אני מרגישה אותו גודל... אני כבר לא יודעת מה לעשות החלפתי בית חולים..אבל לא נראה שיש למישהו פיתרון משנת 2013 אני פשוט לא יוצא מזה,כל כמה חודשים מופיע לו גוש ואני עוברת ניתוח קראתי קצת על הגידול הזה,הוא לא פשוט כמו שמנסים להראות שהוא,הוא מאוד מסוכן והוא יכול להתפשט (אמנם במקרים נדירים,אך נראה לי שגם החזרה שלו אצלי היא לא שגרתית) אין לזה מענה ? אין פתרון ?

29/04/2017 | 18:18 | מאת: פרופ' דינה לב

היי, לגידולים מסוג פילואדס אכן יש נטיה לחזרה מקומית. כריתה רחבה היא הטיפול המקובל כשהגידול שפיר אך זה לא תמיד מונע השנות מקומית. מבלי להכיר את הפרטים לא ניתן לתת לך המלצה מדויקת אבל חשוב שתתיעצי עם הכירורג המטפל שלך ושהוא יציג את הפרטים בישיבה משותפת עם רדיולוגים, פתולוגים ואונקולוגים לשם החלטה על הטיפול המומלץ בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד