שאלה ...............................

דיון מתוך פורום  סרטן השד

02/04/2017 | 16:23 | מאת: דנה

האם ציסטות יכולות להפוך לסרטניות ? ומה הסיכוי של גידול שפיר בשד להפוך לסרטני? ובאיזה גודל של גידול שפיר ממולץ להוציא ? כלומר עד איזה גודל מקסימלי ניתן להשאיר גידול שפיר ולא להוציא ?

03/04/2017 | 06:42 | מאת: פרופ' דינה לב

הי, ציסטות פשוטות אינן בעלות פוטנציאל להפוך לסרטניות. באופן נדיר ישנם גידולים ציסטיים בשד אך הרדיולוג יודע לאבחן בין ציסטה פשוטה לבין גידול בעל מאפיינים ציסטיים. קיימים גידולים שפירים מסוגים שונים בדש ועל כן לא אוכל לענות לשאלתך בתשובה כללית - לכל אחד מהם התנהלות אחרת ועל כן אינדיקציות שונות למעקב וטיפול בבריאות שלמה, דינה

מנהל פורום סרטן השד