הרפס מסוג 2

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

29/09/2006 | 22:26 | מאת: עדי

הי שמי עדי. לפני כשבוע קיימתי יחסי מין ולאחרם התחלתי להרגיש צריבה וגרד באזור השפתיים. לאחר כמעט שבוע כאשר מרבית הצריבה עברה, קיימתי שוב יחסי מין עם אותו פרטנר ומיד לאחריהם התנפח לי נורא האזור וכאב מאוד. למחרת ניגשתי לרופא נשים אשר אבחן את זה כהרפס כמעט ודאי. חשוב לציין כי מעולם לא היה לי הרפס מכול סוג, וגם לא לפרטנר לפי ידיעתו. יש לי מספר שאלות בנושא שלא מצאתי תשובות בחומר הרפואי באינטרנט: 1. האם אוכל לדעת בודאות שזה הרפס? ניתן לערוך בדיקת דם בנושא? או כל בדיקה אחרת 2. האם אוכל לדעת בודאות שנדבקתי מאותו אדם שהייתי איתו? לטענתו, אף פעם לא היה לו הרפס והוא מעולם לא קיים יחסי מין עם מישהי שסבלה מכך. אולם, אני, חוץ ממנו, קיימתי יחסים עם מישהו אחד לפני כמעט שנה. זה היה קשר ארוך וממושך, קיימנו יחסי מין ללא קונדום במשך שנתיים ולא סבלנו מפצעים או מחלות מעולם. בנוסף, אותו אחד (הקשר הקודם) סובל מהרפס מסוג 1 ולכן הבנתי שנדיר שיסבול גם מסוג 2. האם זה אומר שהסבירות היא שנדבקתי מהבחור האחרון שהייתי איתו? שמעתי שנדבקים כאשר יש פצע בולט לעין ולא היה לו שום דבר כזה. יכול להיות שיש לו הרפס והוא לא יודע מכך? הוא היה עם המון בחורות לפני, וגם תוך כדי הקשר עימי מקיים יחסי מין עם עוד בחורה באופן קבוע. 3. נניח ואנחנו לא יודעים כרגע מי הדביק את מי, האם לאחר קיום היחסים באותה פעם שהרגשתי מיד לאחריהם נפיחות ופצע, הביאו להידבקות של הבחור, גם אם לא היה לו הרפס לפני? האם זה אומר שעליו להיזהר ולהישמר מעתה גם הוא? כיצד הוא יוכל לבדוק אם הוא גם סובל מהמחלה? 4. קראתי שבהרפס מסוג זה ישנה סכנה לעובר בלידות. האם מדובר אך ורק על מצב בו יש פצע של הרפס פעיל ובולט לעין? או כל עוד הנגיף נמצא בגוף גם אם הוא רדום ישנה סכנה להידבקות? סליחה על השאלות המרובות.... והמון תודה מראש

שלום ניתן לקרוא על הרפס ולקבל תשובות לכל השאלות באתר שלי הרשום כאן למטה. בקיצור - ההרפס מדבק כל הזמן - גם כשאין פצע פתוח. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה