מליגניזציה של קונדילומות

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

27/09/2006 | 12:41 | מאת: אייל

שאלה נוספת: למיטב ידיעתי טיפול בקונדילומות אינו יעיל בגלל הישנות הנגעים הרי הנגיף נותר או בצורה לטנטית או בצורה פרסיסטנטית. במידה וישנן קונדילומות בתעלת פי הטבעת - האם חייבים להסירם על מנת למנוע מליגניזציה או שהטיפול אינו מונע מליגניזציה, הרי הנגיף נשאר? כמו כן צלקת שנשארת לאחר הסרת הגידולים האם היא גם בעלת פוטנציאל לממאירות? תודה

שלום לא משנה היכן נמצאים הנגעים. מגיעים לכולם ומסלקים אותם באמצעות לייזר תוך כדי שימוש בקולפוסקופ ולבסוף מוודאים שהנגיפים סולקו לחלוטין מהגוף ע"י בדיקת PCR. הסכון לממאירות - קטן. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה