סיכויי הדבקות באיידס

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

20/09/2006 | 23:15 | מאת: נוני

שלום רב אני מבקשת עזרה בתשובה דחופה...היתי עם גבר שחיכך את איבר מינו בפי הטבעת שלי...הוא ניסה לחדור מעט ממש ואז הפסקתי אותו..הוא גם לא גמר...אני בכל זאת ממש לחוצה פוחדת שאכשהו נידבקתי באיידס...היתי רוצה לדעת בדחיפות אם יש סיכוי שנדבקתי במצב כזה...ואיך זה בדיוק הולך? תודה רבה!

25/09/2006 | 23:43 | מאת: יואב

שלום נוני, אני לא רופא, אך מהמידע שיש באינטרנט נראה שהסיכוי להדבקה נמוך למדי. לפי מקורות מסויימים, הסיכוי להידבק באיידס ממגע לא מוגן חד-פעמי עם מישהו שידוע שהוא נשא איידס הוא 1 ל 1000. ככה שאפילו אם הפרטנר שלך הוא נשא, ואפילו אם היה מגע הרבה יותר אינטנסיבי ממה שאת מתארת, הסיכוי להדבקה הוא קטן למדי. ראי למשל מידע בלינק הבא: http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=733&msgid=70178321 אז עד שלא מוכח אחרת, נראה שאת יכולה להיות רגועה. ליתר בטחון, חכי שלושה חודשים, ולכי לעשות בדיקה, שנערכת חינם בהרבה מוקדים. באופן כללי, תמיד כדאי להשתמש בקונדום. איידס הוא אמנם מחלת המין הגרועה ביותר אך יש רבות אחרות. ההנאה שבסקס ללא קונדום אינה שווה, לדעתי את החרדות שאפשר לסבול מהן לאחר מכן. בכל אופן, שוב, במקרה שלך הסיכוי להדבקה באיידס הוא כנראה נמוך מאד. בהצלחה, יואב

שלום למרות שהסיכון נמוך בדיקת הדם לאיידס תפיג את חששותיך. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

03/10/2006 | 22:32 | מאת: נוני

תודה על תשובתך ד"ר! אשמח לדעת מדוע במקרה שלי הסיכוי הוא נמוך על מנת להיות רגועה פחות או יותר בזמן ההמתנה לבדיקה כי האמת שאני ממש ממש טרודה. תודה רבה!

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה