הרפס שפתיים

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

16/11/2014 | 02:33 | מאת: אנונימי

שלום, לא יודע אם אני בפורום הנכון (אשמח שתפנה אותי לנכון, אם זה לא המקום). יש לי הרפס בצד של הפה בשפה התחתונה. עישנתי נרגילה (שלי פרטית) - 1.אחרי כמה זמן (ימים) חברים יכולים לעשן מאותו צינור, מבלי חשש להידבק? 2.האם קיים חשש להידבקות, גם כשהצינור של הנרגילה לא נגע היכן שההרפס התפרץ? (עישנתי מהצד השני) 3. האם שטיפת הצינור במים מספיקה כדי למנוע הדבקה(צינור מתכת) או שצריך עם סבון? 4. האם יש אפשרות להדבקה עצמית? (אם הצינור נגע בטעות בהרפס) אשמח לתשובות ממוספרות/הפניה לפורום אחר אם צריך. תודה מראש.

ההרפס נפוץ בקרב רוב האוכלוסיה ולכן ההמנעות ממנו אינה אפשרית.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה