קונדילומה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

02/07/2006 | 13:54 | מאת: יעל בהמשך לתשובתך

לפי תשובתך האם אני מבינה נכון שאחרי שסולקו הקונדילומות באופן יסודי זה אומר שהקונדילומות לא יחזרו ? תודה

שלום לא - לא כתבתי כך אלא שאם הן סולקו כראוי כולל מהאנוס-רקטום ומצינור השתן [אם היו שם] ואם PCR הפך להיות שלילי [מה שאומר שאין כבר נגיפים] [תופעה שקורית במרבית המקרים] אזי אפשר לומר שהושג רפוי מהקונדילומה, אבל... יש סכנה של הדבקות חוזרת [כמו למשל בשפעת] מבן זוג / בת זוג נושא נגיפים או מחלה, או בשימוש במכשירים נגועים בקונדילומה, או שלא נבדקו צינור השתן והאנוס-רקטום ועוד ועוד ועל כל אלו אפשר לקרוא בכתבותי כאן באתר וכן באתר שלי הרשום כאן למטה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה