קונדילומה בהריון

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

23/01/2014 | 18:49 | מאת: מלי

שלום רב , שואלת עבור חברה , חברתי היא בהריון בשבוע 8 וככל הנראה הודקבה בקונדילומה המתבטאת בבליטה שהייתה פנימית וכרגע חיצונית לפי דברי הרופא שבדק אותה זה קונדילומה. רציתי לדעת האם ניתן לטפל בנושא בזמן ההריון וכיצד? והאם זה עלול חלילה לסכן את העובר בזמן ההריון והלידה ? מקווה לתשובה מהירה משום שהיא מאוד מפוחדת . תודה

23/01/2014 | 18:50 | מאת: מלי

שכחתי לציין שבן זוגה כנראה גם נושא את הקנדילומה

רציתי לדעת האם ניתן לטפל בנושא בזמן ההריון וכיצד?= כן רק באמצעות לייזר והאם זה עלול חלילה לסכן את העובר בזמן ההריון והלידה ?= כן בזמן הלידה בסיכון של 1 ל 1000

28/01/2014 | 13:37 | מאת: מלי

תודה על תשובתך לחברה שלי אמרו שהיא תוכל לטפל בלייזר רק לאחר הלידה ולא בזמן ההריון חשוב לציין שהיא גרה בחו"ל לכן אולי שיטת הטיפול שם שונה? האם השימוש בלייזר מסכן את העובר? האם מיקום הקונדילומה משפיע על אחוז הסיכון שציינת ? עד כמה שידוע לי הפצע נמצא בשפתיים הפנימיות והוא פצע פנימי שמידי פעם בולט החוצה. קראתי קצת על הנושא והבנתי שיש משחה של חומצה שיכולה לעזור לבעיה האם אתה ממליץ עליה בהתחשב בכל הנתונים ? שוב תודה על התשובות !!

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה