איידס!

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

28/06/2006 | 17:29 | מאת: אורית!

ד"ר וקסלר! קראתי באתר שאמרת שכל מגע של חתך עם דם טרי יכול להביא להידבקות באיידס. אז השאלה שלי היא כזאת אם מישהי שנזל לה דם טרי מהיד (כי היא נפצעה) חתמה לי על מסמך ומסרה לי מיד את העט (שהתלכלכך מכתם דם), ואני החזקתי את העט ביד והיו לי חתכים ביד האם כך אפשר להידבק? אני לא מבינה אני קראתי שצריך שהחתך יהיה ממש פתוח עמוק ומדמם ושתהיה כמות גדולה של דם שתבוא במגע עם החתך, זה לא נכון? האם כל אחד שיש לו חתכים ביד פתוחים ולא עמוקים ולא מדממים (כמו סכין שחתך את העור באצבע ולא ירד דם) וכמובן שהוא לא יודע על החתך, והוא יבוא במגע עם דם טרי ידבק? זאת אומרת לא צריך שכמות גדולה של דם תכנס לתוך פצע ממש פתוח ומדמם? האם חתך מסכין שנסגר אבל עדיין נשאר פתח בעור של תהליך הגלדה (החתך לא סגור לגמרי), גם מהווה סיכון? אז בעצם ככה כולם היו נדבקים לא? אציין כי המגע שלי בדם היה עם אישה אתיופית, האם הסיכוי שלי גדול יותר להידבק, כי קראתי שיש בניהם הרבה נשאים, האם זה טענה לא נכונה? חשוב לי לציין שהיא לא נגעה לי ישירות ביד, אלא מסרה לי את העט שהיא חתמה, והבחנתי שנוזל לה דם מהיד שהיא נפצעה (בדיוק איפה שהיא החזיקה את העט), וגם אחר כך ראיתי כתם אדום על העט. וגם לידע כללי גם אם יש לה דם על היד והיא מחזיקה לך לשניה את היד על חתך לא מדמם, האם כך אפשר להידבק? אנא ממך אולי השאלות שלי מוזרות, אבל ממש חשוב לי לדעת את הדברים הללו. האם הסיכוי שלי גבוה או נמוך להידבק על פי המקרה שתארתי, וזאת בהתחשב אם האישה האתיופית נשאית או לא. שאלה נוספת: מה הסיכוי להידבק באיידס דרך נוזל זרע מקדים ודרך שימוש בקונדום שלא בתוקף, האם הסיכויים גבוהים או נמוכים? אני שואלת את זה בשביל חברה שלי שמאוד חשוב לה לדעת. ממתינה לתשובה, אורית

28/06/2006 | 18:07 | מאת: רונית -נסע-אית

בשביל להידבק באיידס מספיק טיפה קטנטונת של דם דרך אגב האם הדם של האתיופית היה בצבע אדום ??? גזענית אחת וגם מעבולה שכמוך~~~~

שלום בתנאים שציינת הסכון להדבק באיידס הוא קטן ביותר פחות מ 1:1000. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה