מחלת מין

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

24/06/2006 | 18:11 | מאת: ח.

לפעמים באיבר המין של בן זוגי, יש איזורים שמשתפשפים. הדבר חולף לאחר זמן מה, אבל בשל תקיפות המגע או אופן המגע - הפצעים "נפתחים". (נגע או פצע אדמדם, שלאחר יום יש קילוף עור שיורד - כמו כשהשפתיים בפה מתיבשות ונסדקות) אני ובעלי יחד כ- 10 שנים, ולאחרונה נודע לי על הקולונדיה והוירוס שגורם לסרטן בצוואר הרחם. לפני כשנה (לאחר הולדת בני), עשיתי קולוסקופיה, בגלל דימום קל מאוד (שאחר כך התברר שזה שארית של המחזור) בבדיקה הרופא נשים אמר לי שהכל תקין ונראה מעולה. אני מנסה להרגיע את עצמי ולומר שאם לבעלי היו יבלות על איבר המין, סביר שכבר הייתי נדבקת!!! (התופעה של השיפשוף קיים אצלו מאז שאני מכירה אותו) מה עוד שהבדיקה שעשיתי יצאה תקינה. האם המסקנה שלי נכונה?, בעלי בדיעה שזה בטוח שיפשוף ולא יבלת. האם אני יכולה להיות רגועה? ח.

25/06/2006 | 00:59 | מאת: מישהי

על פי תאור ה"שפשופים" לא נראה שמדובר ביהלות ויראליות למרות שהוירוס אצל הגבר יכול להיות "רדום" במשך שנים לא מעטות. הכי פשוט שבעלך ייגש לרופא עור שיבדוק פיזית את השפשופים -יבלות ויראליות נבדקות על ידי בחינה חזותית ולא בדיקת דם. ביי

שלום זה יכול להיות פטריה וגם קונדילומה. שווה שיגיע לבדיקה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה