הרפס בפה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

16/06/2006 | 15:27 | מאת: דניאלה

דר' שלום, האם הרפס בפה יכול להיות מדבק רק כאשר הוא מתפרץ חיצונית או גם כשהוא במצב הרדום שלו? ובנוסף, לפני מספר חודשים גיליתי שיש לי קונדילומה, האם זה מסוכן עבורי לצאת עם מישהו שקיים אצלו בגוף נגיף ההרפס בפה? (לפי מה שקראתי בנושא קונדילומה- הימצאות של נגיף קונדילומה ונגיף ההרפס ביחד מגדיל את הסיכויים לסרטן צוואר הרחם).

שלום, ההרפס מדבק גם כשאינו פעיל ז"א כל הזמן. לרוב האוכלוסיה יש הרפס [זן 1 90%] וזוהי תשובה לשאלתך השניה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה